Lisette-Anne Geen categorie De Volle Maan en de Paardenbloem

De Volle Maan en de Paardenbloem

Het is/was vandaag om 09:18 Volle Maan. Dit keer hebben we een Sneeuwmaan. De IJsmaan van januari hebben we achter ons gelaten. De sneeuwmaan is een goede maan om stil te staan bij alles wat je neer wilt zetten en wilt manifesteren.

Helderziende gaven nemen toe en het is een goede tijd om boodschappen van het Goddelijke te ontvangen.

De energie is uitermate geschikt om rituelen uit te voeren, of magie, mits je weet wat je doet. Het is ook een uitstekende tijd om alles wat negatief is in je leven te verwijderen en te verbannen. Mocht je rituelen willen uitvoeren dan is dit het beste te doen in de dag voor de Volle Maan, de dag zelf en de dag na Volle Maan.

De maan staat nu in maagd. Een aardeteken geregeerd door Mercurius. Gebruik deze maan om rustig en kalm te beschouwen, abstract te denken. Let op de details qua voeding, gezondheid, kruiden. Wees creatief, dienstbaar en doe eventueel vrijwilligerswerk. Wees dienstbaar aan het grote geheel. Het draait niet alleen om jou.

Vanaf deze maan begint de voorjaarschoonmaak. Stof en muizenissen worden actief weggewerkt. Tijd om aan je gezondheid en je tuin te werken.

Mogelijk slaap je slecht, ben je overprikkeld, zit je in je hoofd, heb je een kort lontje en ben je angstig. Je bent meer vatbaar voor de rilbibbers, volle holtes en verkoudheden. Het is zaak om je immuunsysteem op te krikken en in de gaten te houden.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt in een spagaat te liggen. Je hoofd denkt het een, je buik en hart voelen iets anders. Je kunt een pendule gevoel hebben, waarbij denken en voelen recht tegenover elkaar staan. Doordat je denken hoogtij viert en je wellicht vele ideeën hebt, ben je geïnspireerd maar je voelt het wellicht niet. Dit is een tijd om gewoon al je ideeën op te schrijven, later komt het actie nemen wel. Niet gefrustreerd raken wanneer dingen niet lukken. Werk met lijstjes, doe wat je moet doen, laat het grote werk voor wanneer je weer actie kunt ondernemen.

Het kan zijn dat je perfectionistische trekjes hebt. Berust hier in en laat los.

Het is nu een hele goede periode om de voor jou juiste partner aan te trekken. Heb je al een partner?  Waak dan over je energie > Ik ben ik en jij bent jij.  “NIET” elkaars klachten overnemen. Blijf goed letten op je eigen gevoel.   Zit er iets fout of scheef in je relatie, dan is dit het moment op dit onder de loep te nemen.

Goede, zuivere, degelijke, no-nonsense voeding is key.

Als je veel in de natuur bent of een tuin hebt dan heb je wellicht al gezien dat her en der de natuur begint te ontluiken. Bomen en struiken springen in knop. De eerste bloemen, krokussen, narcissen en sneeuwklokjes hebben zich laten zien. Het is genieten voor de enkele insect die zich al buiten waagt. Nog even en dan komen de paardenbloemen tevoorschijn.

Wij mensen zien de paardenbloem als een onkruid maar het is in wezen hét perfecte kruid om de lente mee te beginnen. Na een lange winter met veel eten, vaak vet, zout en zoet (logisch want in de winter wil je lichaam een vetlaag hebben om de kou aan te kunnen), kan het zijn dat je lever het wat zwaar heeft.

Je kunt je “vol” voelen, zwaar, sloom, lethargisch. Het kan zijn dat je huid minder straalt of dat je zelfs her en der een pukkel hebt. Tekenen dat je lever er aan toe is om te reinigen.

En daar komt precies die paardenbloem van pas! De paardenbloem ondersteunt de lever bij het reinigen.

Verse jonge blaadjes van de paardenbloem kun je verwerken als sla/spinazie in je stamppot of je kunt enkele blaadjes door je salade doen. Of wat stukjes sprenkelen over een lekkere dikke, voedende soep. De paardenbloem is bitter. Wij zijn tegenwoordig helaas niet meer gewend om bitter te eten. Die bittere smaak is er bij witloof en spruitjes bijvoorbeeld uit geteeld. Bitter is wat je milt wil. Hoe meer bitter hoe beter. Suiker en zoet is funest voor je milt.

Dus af en toe een blaadje paardenbloem zorgt ervoor dat je je milt tevreden houdt.

Van de paardenbloem kun je ook de wortel gebruiken. Je graaft de plant uit, gebruikt het blad zoals hierboven beschreven en de wortel spoel je af en droog je. Van de wortel kun je een thee trekken. Ook hier: ja, het is bitter, maar oh zo goed voor je milt en lever. Je hoeft geen sloten paardenbloem thee te drinken, meer in dit geval betekent niet beter, maar gewoon af en toe een kopje om je lichaam te ondersteunen.

Belangrijk is, dat je de paardenbloem plukt/oogst op een veilige plek. Een plek vrij van de bestrijdingsmiddelen die een eventuele boer gebruikt en vrij van hondenplasjes. Tevens ver weg van autowegen met uitlaatgassen die op de paardenbloem terecht kan zijn gekomen. Een paardenbloem uit je eigen schone achtertuin is dus ideaal!

En, als je nog even wacht met plukken (of pluk alleen de blaadjes en laat de stengel staan), totdat de bloem in bloei heeft gestaan, dan maak je de vroege hommels en bijen super blij! Na hun winterslaap hebben ze behoefte aan vers voedsel en stuifmeel van een paardenbloem is daarvoor ideaal!

Oh ja! Je kunt er voor kiezen om bij verschillende paardenbloemen 1 of 2 blaadjes te verwijderen. Zo blijft de plant bestaan, oogst jij wat je nodig hebt en kan de plant doorleven. Zo werk je in harmonie met de natuur. Je neemt alleen wat je nodig hebt en laat de rest staan. Jij een schone lever en een blije milt, de plant blijft leven en de bijen en hommels hebben te eten. Win Win Win.

Al heel vaak iets gelezen over de maan en wil je meer weten? Ik heb een heel compleet webinar met veel ins en outs en dan kom je goed beslagen ten ijs: De Maan en haar Energie, een echt aanrader voor wanneer je meer in harmonie met de maan wilt gaan leven.

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS