Lisette-Anne Geen categorie Gemak is belangrijker dan je leven

Gemak is belangrijker dan je leven

Gemak is belangrijker dan je leven

Echt? Is gemak écht belangrijker dan je leven? Is gemak belangrijk dan je gezondheid?

Zo lijkt het wel wanneer ik kijk naar hoe sommige mensen leven.
Eerst alles doen wat “God” verboden heeft. Het lichaam verruïneren en dan klagen dat ze ziek zijn.

Ik begrijp het echt niet. Ik heb het nooit begrepen. Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar waarom eerst kapot maken en dan klagen dat het zo moeilijk of niet meer te repareren is?

Voor de duidelijkheid, ik heb het NIET over diegenen die altijd alles gedaan hebben om gezond te blijven en waarbij het dan toch net niet helemaal lukt.

Ik heb het over diegenen die wéten dat roken, drinken, drugs, suiker, aspartaam (om maar een paar minder gewenste stoffen te noemen) slecht is en het dan tóch blijven toedienen.

Het lichaam heeft BRANDSTOF nodig. Geen troep, vulsel, gif.

Waarom stop je wel de juiste brandstof in je auto en niet in je lichaam?

Wanneer je een suikerklontje in de brandstoftank van je auto gooit, denk je dat je auto daar blij van wordt? Je geeft de juiste brandstof aan de juiste motor. Een benzineauto loopt alleen lekker op benzine en niet op diesel of gas.

Denk je dat je auto blij wordt van een verkeerde brandstof?
Nee? Waarom stop je het dan wel in je lichaam? Waarom denk je dat je lichaam gezond, fit, stralend en energiek wordt van geurstoffen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, zouten, suikers?

Kijk, het lichaam is oneindig slim en knap en je valt heus niet meteen om bij 1 verontreinigd stofje. En je lichaam is óók heel knap om te werken met wat er wél is. Type niet lullen maar pellen. “Oké, er zijn geen vitamines, mineralen en andere nodige stofjes aanwezig in wat het mens in mij stopt, dan maar werken met wat er is en deze stofjes omzetten in iets (lees: vet en dikker en dikker worden) wat ik dan maar moet gebruiken”.

In de eerste jaren van je leven merk je het allemaal nog niet zo zeer. Je bent jong, je gaat door en je wilt wat, niet waar?

Dan verstrijken de jaren en her en der gaat er, net als op het dashboard van een auto, af en toe een lampje branden. Geen probleem, zou je zeggen, gewoon een onderdeel vervangen, of het lampje negeren. Het is per slot van rekening nog gewoon een geel lampje, het knippert niet en het is ook nog niet rood. En met een geel, niet knipperend, lampje kan nog gewoon doorgereden worden.

Toch?!

We rijden door en beginnen een medicijn te nemen, die wordt namelijk vergoed door de ziektekostenverzekering, en, als het slecht zou zijn zouden ze het niet verkopen.

Toch?!

Droom lekker verder.

Wat is het met mensen dat mensen gaan voor gemak?
Waarom eerst de boel kapot laten gaan en dan de boel vervangen?

Als je jezelf vanaf het begin goed onderhoud, goed voor jezelf zorgt, dan hoef je later ook niet achter de feiten aan te lopen (in ieder geval minder).

En dat onderhouden begint met keuzes. Keuzes wat je tot je neemt en wat je laat.

Om het supermarkt voorbeeld te noemen. Het eten in een supermarkt: maar een heel klein gedeelte is echt goed voor het lichaam en echt nodig.

Er is een hele kleine groente en fruitsectie en de rest (ok, wc papier uitgezonderd) hebben we allemaal NIET nodig. We hebben geen chips, koek, snoep, kaakjes, kauwgom, drop, frisdrank, bier, energiedranken, zuivel, sauzen, suikers, zouten nodig.

Gewoon NIET. Het lichaam wil het niet. Gedijt er niet op.

En waarom dan tóch doen? Waarom dan tóch kopen? Waarom dan tóch eten?

Omdat het makkelijker is om de inhoud van een potje op te warmen?
Omdat het makkelijker is om de inhoud van een pakje aan te lengen met water?
Omdat het makkelijker is om niet te hoeven na te denken, onbewust te zijn dat voedsel de BRANDSTOF is van je lichaam en dus de BASIS is van je gezondheid?

Lief mens, je eet niet omdat je je lichaam moet VULLEN. Je eet omdat je je lichaam moet VOEDEN.

Je eet om je gezondheid te bewaken.
Je eet om je organen te voorzien van alle voedingsstofjes dat het nodig heeft.
Je eet om fit, energiek en vitaal te zijn.

Toch?!

Ok, inderdaad, dat is een aanname van mij. Mijn fout. Jij eet wellicht omdat je niet anders weet, niet anders denkt te kunnen, niet anders denkt te willen, denkt dat het allemaal wel los loopt. Zoals ik zei, dat zijn aannames van mij.

En wat hoor je me altijd zeggen? Juist ja, dat ik een hekel heb aan aannames. Dat wanneer je iets niet weet, je de vraag moet stellen.

Oké dan.

Hier mijn vraag aan jou:
“Waarom eet je wat je eet?”

Wil je dat hieronder met mij delen?

p.s. wist je trouwens dat in de maand maart in de Passievol & Bewust LIGHT groep het #thema is #ikhouvanvoedsel.
Doe een maand mee en verruim je inzichten en wie weet ga jij van vullen naar voeden.

Klik hier voor de LIGHT groep: https://lisetteanne.com/passievol-bewust-light/

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS