Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: een duidelijke stabiele basislijn

Spiritualiteit is: een duidelijke stabiele basislijn

“If you don’t set a baseline standard for what you’ll accept in life, you’ll find it’s easy to slip into behaviours and attitudes or a quality of life that’s far below what you deserve.“

– “Als je geen standaard basislijn instelt voor wat je accepteert in je leven, dan zul je merken dat je gemakkelijker terugvalt in gedragingen en houdingen of een kwaliteit van leven die ver beneden het peil is van datgene waar je recht op hebt” (vrije vertaling LAV). – Een hele mooie quote van Tony Robbins.

Wat is een BASISLIJN?

Je basislijn is de lijn die je voor jezelf instelt met de minimale zaken/dingen/normen/waarden in je leven.

De lijn is subjectief en voor iedereen verschillend. Wat voor de één standaard is, is voor de ander heel hoog en voor weer een ander zo laag dat het geen basis te noemen is. Hoe de basislijn er ook uitziet of hoe hoog of laag men deze ook instelt, vaak is de basislijn te laag en zou deze veel hoger kunnen.

Zo nu en dan (gelukkig steeds minder, werk graag met écht gemotiveerde mensen) heb ik een klant of een student die best wel tot een bepaald niveau wil komen, maar dan toch vervalt in de ‘ja, maar fase’ of in de ‘maar dat is genoeg fase’.

Ik vraag me dan af waar deze instelling vandaan komt?
Valse bescheidenheid?
Nederlands calvinisme?
De ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit?
De ‘wie ben ik om méér te vragen’ insteek?

Waarom jezelf KLEIN houden?

Waarom jezelf TEKORT doen?

Waarom net genoeg willen hebben in plaats van een overvloed aan mogelijkheden?

Wat je niet hebt, kun je ook niet weggeven of delen. Geld dat niet op je bankrekening staat, kun je ook niet uitgeven.

Wat men zich blijkbaar niet altijd realiseert, is dat wanneer men veel heeft, men ook veel kan weggeven.

Wanneer je veel hebt, kun je ook veel delen. Wanneer je veel hebt om uit te delen, kun je ook veel aan goede doelen geven.

Een uitspraak van Abraham (Hicks) is: “Je kunt niet arm genoeg zijn om de armen te helpen. Je kunt niet ziek genoeg zijn om de zieken te helpen”.

Iedereen kent wel die ene ‘vriend(in)’ die altijd klaagt; die net zolang door blijft gaan totdat iedereen om hem of haar heen zich ook helemaal miserabel voelt. Iemand die maar niet vooruit wil gaan, maar pas tevreden is wanneer de rest zich heeft aangepast aan zijn of haar niveau.

In een dergelijke situatie is het de kunst om zelf hoog in je energie te blijven.

Wanneer je je eigen energie bewaakt en dus in je hogere energie blijft, kun je meer mensen dienen. Je kunt dan meer voor een ander betekenen. Het is beter, zowel voor jezelf als de ander, dat je je goed blijft voelen en je aan je hogere energie vasthoudt.

Ten eerste voel je je beter.

Ten tweede geef je daarmee de ander de kans om te groeien. Je geeft de ander de kans om boven zichzelf uit te stijgen en zijn of haar leven te verbeteren.

Datzelfde doe je dus door de basislijn hoog in te zetten.

Je normen en waarden hoog te houden. Wij in Nederland zijn geen fan van ons hoofd boven het maaiveld uitsteken, omdat hoge bomen veel wind vangen.

Maar die hoge bomen hebben ook een veel hoger perspectief, een veel beter uitzicht en kunnen dat beetje meer wind vaak best wel opvangen.

Waarom een klein struikje blijven met maar een zicht vanaf een meter hoogte, als je ook boom kunt zijn met een zicht vanaf 20 meter hoogte? Je kunt dan meer (over)zien en gedegen besluiten nemen, gebaseerd op meer informatie.

Terugkomend op die basislijn: ik zie zo nu en dan dat klanten al blij zijn met een 80% goed leven of een 70% goede gezondheid. Dat is naar mijn mening zonde. Waarom gaat men niet voor een 100% goed leven en een 100% goede gezondheid?

Waarom zijn er mensen die zichzelf tekort doen?
Waarom legt men zich neer bij bepaalde zaken waarvan men weet dat ze niet goed zijn?

Wat maakt dat de één de lijn hoger legt en de ander de lijn lager?
Waarom is de één blij met een beetje en de ander pas met veel?

Wat mij tot de volgende vragen brengt:

Waar ligt jouw basislijn?

Hoe hoog/laag leg jij je lijn?

Heb je nog iets om naartoe te groeien?

Wat is het minimale waar jouw lijn aan dient te voldoen?

Waar houd jij jezelf klein in?

Waarom zou je willen blijven in een situatie die niet 100% goed is voor je?

Voel jij wanneer het tijd is om je lijn hoger in te stellen? (Wanneer er een gewenning optreedt en je daardoor niet meer in je hoogste potentieel zit, kun je de basislijn verhogen.)

Ik zou zeggen: ga voor KWALITEIT, niet kwantiteit.

VOEL regelmatig waar jij staat met betrekking tot je basislijn en verleg de lijn zo nu en dan wat naar boven, zodat je in je hoogste potentieel blijft.

Pak een schriftje en pen, schrijf bovenstaande vragen op en geef antwoord.

Post hieronder waarin jij nog je basislijn kunt verhogen

Spiritualiteit is: een duidelijke, stabiele basislijn

p.s.

Bij mijn boek A-Z Praktische Spirituele Tips voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn, krijg je het webinar Basislijn t.w.v. € 33 helemaal gratis! Hier kun je het boek vinden: A-Z Praktische Spirituele Tips

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS

Mijn EIGEN boekMijn EIGEN boek

A-Z Praktische Spirituele Tips Voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn Eindelijk!  Het is er! Mijn eerste boek. 26 praktische spirituele experttips voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn, deel 1. Voor iedereen die