Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: in het NU voor JEZELF kiezen

Spiritualiteit is: in het NU voor JEZELF kiezen

Vooruit

Achteruit

Stilstaan en weer doorgaan

Beweging is noodzakelijk. Bij te lang stil blijven staan wordt stilstaan de nieuwe gewoonte. Op zich helemaal prima natuurlijk. Pas op de plaats is bij tijd en wijle heel goed.

Wat ik hier bedoel is het stilvallen om het stilvallen. Niet meer vooruit kunnen komen. Blijven hangen in oude patronen. Hetzelfde blijven herhalen en hopen op een andere uitkomst.

Praten als Brugmann en niet tot de ander doordringen.

Wanneer stoppen?

Wanneer doorgaan?

Wanneer vooruit?

Wanneer achteruit? (hier kan ik kort over zijn: NOOIT)

De enige manier voor verandering is blijven bewegen. Soms veel, soms heel weinig maar bewegen is noodzakelijk om te evolueren, op door te kunnen gaan.

Wat voor mij werkt: is steeds weer terugkeren naar de BRON of naar mijn ZIEL. Mezelf steeds afvragen: wat zou God doen? Of Bron? Of Ziel?

Ik pak dan mijn schrift en mijn pen.
Denk aan de situatie waarin ik zit en waar ik antwoord op wil hebben.
Schrijf de vraag: “Wat zou mijn ziel doen” bovenaan.
Zet mijn pen op papier en laat doorkomen wat doorkomt

Soms komt er eerst niets, soms heel veel. Het is het jezelf trainen om de antwoorden binnenin jezelf te zoeken. Connectie te maken met waarmee jij je kunt verbinden (voor de een is dat BRON de ander GOD de ander ZIEL, wat voor jou werkt).

Het tweede wat goed werkt voor mij is MEZELF KIEZEN. Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Tijd nemen om bij en met mezelf te zijn en mezelf te koesteren. Ik ben goed genoeg. Ik ben het waard om het goed te hebben

Een derde mogelijkheid om weer in beweging te komen, is VOELEN wat BETER voelt. Wat voelt BETER dan dit? Het hoeft niet meteen super geweldig goed te voelen (zou fantastisch zijn) maar wat kan ik DOEN of LATEN of me iets beter te voelen? En nog iets beter? En dan weer nog een beetje beter? Kleine stapjes vooruit en steeds VOELEN wat beter en wat goed voelt.

Het is als dat verhaal van die roos. Ken je dat?

Een vrouw zit compleet in zak en as en verwaarloosd zichzelf en haar huis. Op een dag wordt er aangebeld. Ze doet open en daar staat een enkele rode roos in een mooie kristallen vaas. Ze ziet de bezorger niet en er zit ook geen kaartje bij.

Ze pakt de vaas en de roos en neemt het mee naar binnen.

De salontafel ligt vol met troep en ze heeft geen plekje om die roos te plaatsen. Dus ruimt ze de salontafel op en geeft deze vaas een plaats in het midden.

De roos is schitterend. De roos staat te stralen in al haar glorie.

De volgende dag, wordt er weer aangebeld en er ligt een roos op de stoep.

Ze pakt de roos en moet nu op zoek naar een vaas want ze wil de roos een eigen plekje geven. Omdat de vrouw op zoek moet naar een vaas, moet ze eerst wat troep opruimen. Wanneer ze de vaas eindelijk heeft gevonden moet ze de vaas omspoelen en dus moet ze ruimte maken bij haar aanrecht.

En zo gaat het dagen door. Steeds een nieuwe roos. Steeds een plekje zoeken voor de roos. Steeds een beetje opruimen.

Na een week of wat staat haar hele huis vol met rozen en is haar huis aan kant en opgeruimd. Zelf is de vrouw ook opgeknapt. Ze voelt zich stukken beter.

Lang verhaal kort: zoek uit wat voor jou die roos is. Wat kun jij doen om je NU, VANDAAG beter te voelen. Het hoeft maar 1 roos per keer. Kleine stapjes, beetje voor beetje.

Wanneer je NU de stap zet, ben je MORGEN al weer een stuk verder.

Ga voor NU, kies JEZELF. Je bent het waard

Spiritualiteit is: in het NU voor JEZELF kiezen

Het is heerlijk om vanuit je ziel te gaan leven. Ja te zeggen tegen je ziel. Ja te zeggen tegen je ziel opdracht. Je over te geven aan je HOOGSTE PAD. Voluit te gaan, alle remmen los. Gas geven en scheuren over de snelweg van de ziel. Helemaal compleet absoluut totaal JEZELF zijn. Wars van moetens en aannames en invullingen. Gewoon VRIJ OPEN JEZELF zijn.

Je KLEINE zelf achter je laten en in je GROTE GROTERE GROOTSTE zelf te stappen.

Ongetemd galopperen op deze zielenreis, uniek voor jou. Jouw reis. Jouw Ziel. Jouw leven.

Lees hier meer: DE ONGETEMDE ZIEL

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS