fbpx

Spiritualiteit is: in het NU voor JEZELF kiezen

Vooruit

Achteruit

Stilstaan en weer doorgaan

Beweging is noodzakelijk. Bij te lang stil blijven staan wordt stilstaan de nieuwe gewoonte. Op zich helemaal prima natuurlijk. Pas op de plaats is bij tijd en wijle heel goed.

Wat ik hier bedoel is het stilvallen om het stilvallen. Niet meer vooruit kunnen komen. Blijven hangen in oude patronen. Hetzelfde blijven herhalen en hopen op een andere uitkomst.

Praten als Brugmann en niet tot de ander doordringen.

Wanneer stoppen?

Wanneer doorgaan?

Wanneer vooruit?

Wanneer achteruit? (hier kan ik kort over zijn: NOOIT)

De enige manier voor verandering is blijven bewegen. Soms veel, soms heel weinig maar bewegen is noodzakelijk om te evolueren, op door te kunnen gaan.

Wat voor mij werkt: is steeds weer terugkeren naar de BRON of naar mijn ZIEL. Mezelf steeds afvragen: wat zou God doen? Of Bron? Of Ziel?

Ik pak dan mijn schrift en mijn pen.
Denk aan de situatie waarin ik zit en waar ik antwoord op wil hebben.
Schrijf de vraag: “Wat zou mijn ziel doen” bovenaan.
Zet mijn pen op papier en laat doorkomen wat doorkomt

Soms komt er eerst niets, soms heel veel. Het is het jezelf trainen om de antwoorden binnenin jezelf te zoeken. Connectie te maken met waarmee jij je kunt verbinden (voor de een is dat BRON de ander GOD de ander ZIEL, wat voor jou werkt).

Het tweede wat goed werkt voor mij is MEZELF KIEZEN. Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Tijd nemen om bij en met mezelf te zijn en mezelf te koesteren. Ik ben goed genoeg. Ik ben het waard om het goed te hebben

Een derde mogelijkheid om weer in beweging te komen, is VOELEN wat BETER voelt. Wat voelt BETER dan dit? Het hoeft niet meteen super geweldig goed te voelen (zou fantastisch zijn) maar wat kan ik DOEN of LATEN of me iets beter te voelen? En nog iets beter? En dan weer nog een beetje beter? Kleine stapjes vooruit en steeds VOELEN wat beter en wat goed voelt.

Het is als dat verhaal van die roos. Ken je dat?

Een vrouw zit compleet in zak en as en verwaarloosd zichzelf en haar huis. Op een dag wordt er aangebeld. Ze doet open en daar staat een enkele rode roos in een mooie kristallen vaas. Ze ziet de bezorger niet en er zit ook geen kaartje bij.

Ze pakt de vaas en de roos en neemt het mee naar binnen.

De salontafel ligt vol met troep en ze heeft geen plekje om die roos te plaatsen. Dus ruimt ze de salontafel op en geeft deze vaas een plaats in het midden.

De roos is schitterend. De roos staat te stralen in al haar glorie.

De volgende dag, wordt er weer aangebeld en er ligt een roos op de stoep.

Ze pakt de roos en moet nu op zoek naar een vaas want ze wil de roos een eigen plekje geven. Omdat de vrouw op zoek moet naar een vaas, moet ze eerst wat troep opruimen. Wanneer ze de vaas eindelijk heeft gevonden moet ze de vaas omspoelen en dus moet ze ruimte maken bij haar aanrecht.

En zo gaat het dagen door. Steeds een nieuwe roos. Steeds een plekje zoeken voor de roos. Steeds een beetje opruimen.

Na een week of wat staat haar hele huis vol met rozen en is haar huis aan kant en opgeruimd. Zelf is de vrouw ook opgeknapt. Ze voelt zich stukken beter.

Lang verhaal kort: zoek uit wat voor jou die roos is. Wat kun jij doen om je NU, VANDAAG beter te voelen. Het hoeft maar 1 roos per keer. Kleine stapjes, beetje voor beetje.

Wanneer je NU de stap zet, ben je MORGEN al weer een stuk verder.

Ga voor NU, kies JEZELF. Je bent het waard

Spiritualiteit is: in het NU voor JEZELF kiezen

p.s.

Mijn nieuwe programma is online! De Ongetemde Ziel. Heb je het al gezien?

Het is heerlijk om vanuit je ziel te gaan leven. Ja te zeggen tegen je ziel. Ja te zeggen tegen je ziel opdracht. Je over te geven aan je HOOGSTE PAD. Voluit te gaan, alle remmen los. Gas geven en scheuren over de snelweg van de ziel. Helemaal compleet absoluut totaal JEZELF zijn. Wars van moetens en aannames en invullingen. Gewoon VRIJ OPEN JEZELF zijn.

Je KLEINE zelf achter je laten en in je GROTE GROTERE GROOTSTE zelf te stappen.

Ongetemd galopperen op deze zielenreis, uniek voor jou. Jouw reis. Jouw Ziel. Jouw leven.

We starten zaterdagavond 28 september om 20:30 (om 20:28 is het Nieuwe Maan dus we pakken de wassende maan energie mee wanneer we om 20:30 starten). Het programma loopt tot en met vrijdag 11 oktober.

Het is volledig online in de Besloten FB groep DE ONGETEMDE ZIEL

Maak gebruik van de vroegboekkorting tot en met dinsdagavond 24 september 20:00 uur

Klik hier voor meer informatie: https://www.lisetteanne.com/nl/cursussen/de-ongetemde-ziel.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Spiritualiteit is: ook onze donkere kant erkennen

‘Darkness cannot drive out darkness; only light can do that’, een quote van Martin Luther King. Ook Carl Gustav Jung gaf het al aan: we worden niet verlicht door ons licht voor te stellen, maar door ons BEWUST te worden van onze DONKERE KANTEN. En dat is nou precies waar

Alleen JIJ bepaalt jouw realiteit

“Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.” “Dat kun jij wel zeggen, maar voor mij is dat anders”. “Dat geldt niet voor iedereen”. “Ik snap niet dat ik dit gekozen heb”. “Ik zou dit echt zelf niet kiezen”. EXCUSES Ja, je leest het goed. EXCUSES. Allemaal woorden die aangeven dat je

Nieuwe maan webinar

Nieuwe Maan Webinar

Woensdag 23 april is het om 04:27 uur Nieuwe Maan, dit is een beetje vroeg, dus geef ik het webinar de avond daarvoor, van 20:00 tot 20:45 uur. Het is online, dus je kunt vanuit je eigen huis kijken en meedoen. Zit je aan te hikken tegen de isolatie, social