Spiritualiteit is: je alléén richten op wat je wél wilt

Ik was in de tuin. Lekker aan het rommelen (lees: keihard minder gewenst onkruid aan het verwijderen). In de tuin heb ik fruitbomen. Vlaamse gaaien staan er om bekend dat ze gék zijn op fruit.

Er landde een Vlaamse Gaai en deze bleef rustig zitten. Dit kwam, zo zag ik, omdat hij aan een kant blind was. De linkerkant van zijn koppie zag er minder dan fraai uit en zijn oogje ontbrak.

Hij zag met zijn goede oog een lekkere valappel en begon te eten. Zelfs toen hij doorhad dat ik er was bleef hij eten. Aan niets was te merken dat hij pijn had en aan niets was te merken dat hij gebukt ging onder zijn lichamelijke staat van zijn.

Hij accepteerde gewoon wat was en ging door met zijn leven. Hij richtte zich op wat hij wél kon.

Hoe anders is dit dan wat wij mensen vaak doen.

We hoeven maar onze kleine teen te stoten en we posten het op Facebook.

We hoeven maar een verkoudheid te hebben en onze whatsapp contacten moeten hiervan op de hoogte gebracht worden.

Wij mensen hebben de neiging ons te richten op alle dingen die NIET goed gaan.

Alle dingen die PIJN doen.

Alle dingen die ons VERDRIET doen.

Alle dingen waarmee we het ONEENS zijn.

Alle dingen die anderen doen en waar wij last van hebben

En dat is jammer, heel jammer, voor onszelf.

Want, en wanneer je me al een tijdje volgt heb je me dit vast al enige malen horen zeggen, DATGENE WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT.

Ja, je leest het goed: je geeft iets aandacht en datgene wat je aandacht geeft wint aan kracht en sterkte en wordt GROTER.

Dit is gewoon een universele wet.

De wet van de aantrekking. En wij deze wet maar inzetten om rijk en overvloedig te worden. Hoe kun je rijk en overvloedig worden (op welk gebied dan ook) wanneer je je aandacht geeft aan dingen die je NIET wilt.

Wanneer je zegt: “Ik wil liefde”. Dan betekent dat (omdat je het WILT) dat je het niet HEBT. Je richt je dus op het NIET HEBBEN van liefde en dus krijg je het ook niet.

Je wilt een partner. Je zegt: “Ik wil die prins op het witte paard”. Het feit dat je zegt dat je je prins wilt, betekent dat je hem nog niet hebt en ook hier richt je je op het ONTBREKEN van je prins en niet op het HEBBEN van je prins.

Begrijp je?

Om iets te KRIJGEN zul je het eerst moeten HEBBEN.

“Euh?” Denk je nu. “Wanneer ik mijn prins niet HEB, HEB ik hem niet, daarom WIL ik hem… duhhh. Ik kan toch niet zeggen dat ik hem heb wanneer dat niet zo is?”

Om die (in dit voorbeeld) prins te krijgen, HEBBEN!, zul je je moeten VOELEN alsof het al WEL zo is.

Het gaat erom dat je je VOELT (en daardoor gedraagt) alsof het al zo is. RICHT JE ALTIJD ENKEL EN ALLEEN OP WAT JE WEL WILT.

Wat je aandacht geeft groeit. Geef aandacht aan datgene waarvan je meer wilt.

Dat wil dus NIET zeggen dat je datgene wat je NIET wilt moet uitroeien.

NEGEER datgene wat je NIET wilt (helpt ook uitstekend met het gedrag van je man en je kinderen 😉 ) en geef WEL AANDACHT aan wat je wél wilt.

Om de cirkel rond te maken en weer terug te komen op die Gaai. De Gaai richt zich op wat hij nog wél kan. Wat hij nog wél heeft. Zou hij dat niet doen, dan is het binnen een enkele dag afgelopen. Een dag niet eten is een leven verloren.

Laat de Gaai ons voorbeeld zijn: laten we onze blik vallen op die appel die ons leven geeft. In ons geval: laten we onze aandacht richten op al het goede wat we wél hebben.

Spiritualiteit is ZIJN én DOEN

Een goed begin is het halve werk: begin met mijn Boek: Praktische Spirituele Tips voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Aartsengel Rafaël Betaal Wat Je Kunt Webinar 5 november

Een Betaal Wat Je Kunt Webinar* van –ongeveer- een uur over en met Aartsengel Rafaël om een diep te healen, los te laten en weer lekker in je vel komen te zitten ( of nóg lekkerder in je vel natuurlijk). Voor  JOU wanneer je op een veilige manier, een heerlijke

Het boek met alle antwoorden – Carol Bolt

Wanneer je het allemaal even niet meer weet. En je hebt een prangende vraag. Waarom open je dan niet even snel het boek met alle antwoorden? Elke pagina heeft een ander antwoord. Van “Reken er maar niet op” en “Wees avontuurlijk”, “Het kan zijn dat je het anders moet interpreteren”,

Fantastische Healing om te blijven herhalen

Deze healing heeft reeds online plaatsgevonden. Je kunt een healing altijd -blijven- herhalen. Zodra je deze healing boekt heb je er meteen toegang toe in je online lesomgeving. Dit kwam – onder andere- aan bod: Bijwerkingen van medicijnen, Engelensupport, maken zuivere keuzes, opkomen voor mijzelf, zelfliefde, Baan, werk, overvloed in