fbpx

Spiritualiteit is: je hoofd, hart en buik uitlijnen

Hoe staat het met je DENKEN (hoofd), VOELEN (hart) en DOEN (buik)?

Werken ze samen? Zitten ze op één lijn? Daarmee bedoel ik: Wordt wat je DENKT ondersteunt door je HART en uitgevoerd door je BUIK?

Nog anders uitgelegd (voorbeeld): wanneer je HOOFD denkt: ik zou eigenlijk ja moeten zeggen op die ene afspraak en je HART zegt: “Oh, bah daar heb ik helemaal geen zin in, het voelt gewoon bleeh, ik wil liever even naar buiten”. En je BUIK zorgt ervoor dat je op de bank gaat zitten Netflixen.

Wat er dan gebeurt is dat je hoofd, hart en buik elk een EIGEN AGENDA hebben. Ze hebben alle 3 een stem en een mening maar deze wijkt dus af van de stem van de ander.

Wanneer je dit hebt (en het overkomt mij ook nog regelmatig, maar wél steeds minder) dan voel je je onrustig. Je doet de hele dag eigenlijk niet wat je ECHT zou willen doen. Je leeft als het ware een half leven. Of, mijn woorden, je doet maar een dotje.  Je doet van alles een beetje, en eigenlijk doe je niks.

Je maakt je taak niet af, je maakt geen keuze, je rust onvoldoende uit. Aan het einde van de dag heb je een ontevreden gevoel. Je hebt van alles een beetje gedaan, maar net niet genoeg. Je was nergens echt blij mee. Niets maakte je echt zo gelukkig dat je een happy dance deed.

En je gaat s ’avonds moe en met een –licht- ontevreden gevoel naar bed. Waar je vervolgens gaat liggen malen omdat je je lijstje niet af hebt gekregen en ook je rust niet hebt gekregen. En, voordat je eindelijk in slaap valt na een hele tijd gepieker, neem je je voor dat je het morgen echt ANDERS gaat doen.

En dan breekt de ochtend aan, je stapt snel in de waan van de dag en alles verloopt zoals de vorige dag. Van alles een beetje en niet echt iets helemaal af. Net niet een goed GEVOEL, maar ook niet echt een slecht gevoel want je hebt wel wat gedaan.

Hoe krijg je nu je hoofd, je hart en je buik op een lijn?

Hier wat tips:

  1. Doe wat goed voelt (je hart fluistert het je)
  2. Praat regelmatig met je Hogere Zelf of met je Engelen (en vraag om hulp om denken, voelen en actie op een lijn te krijgen)
  3. Wees bewust van wat fout voelt
  4. Spreek je waarheid op een liefdevolle duidelijke manier
  5. Wees aanwezig in het hier en nu

Deel je hieronder hoe jouw hoofd, hart en buik met elkaar samenwerken?

Spiritualiteit is: ZIJN én DOEN

Vandaag is het 1 september en kun je nog instromen in de PASSIEVOL & BEWUST LIGHT groep voor slechts € 7,77.

Het thema deze maand #ik benvrij. Stap voor stap werken we aan onze vrijheid.

Je krijgt een GRATIS VOLLE MAAN webinar op vrijdag de 13e (anders betaal je €13,33)

en

dinsdagavond a.s. plopt er om 20:00 uur een replay van een webinar omhoog in de groep ter waarde van € 33, nu helemaal GRATIS.

Klik hier om je nog snel op te geven: https://www.lisetteanne.com/nl/passievol-bewust-vip-en-light.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Spiritualiteit is: een duidelijke stabiele basislijn

“If you don’t set a baseline standard for what you’ll accept in life, you’ll find it’s easy to slip into behaviours and attitudes or a quality of life that’s far below what you deserve.“ – “Als je geen standaard basislijn instelt voor wat je accepteert in je leven, dan zul

Mijn EIGEN boek

A-Z Praktische Spirituele Tips Voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn Eindelijk!  Het is er! Mijn eerste boek. 26 praktische spirituele experttips voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn, deel 1. Voor iedereen die op een luchtige en praktische manier wil lezen over een aantal spirituele onderwerpen. In dit eerste deel komen de volgende

Spiritualiteit is: ook onze donkere kant erkennen

‘Darkness cannot drive out darkness; only light can do that’, een quote van Martin Luther King. Ook Carl Gustav Jung gaf het al aan: we worden niet verlicht door ons licht voor te stellen, maar door ons BEWUST te worden van onze DONKERE KANTEN. En dat is nou precies waar