Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: vergeven en loslaten zodra dit kan

Spiritualiteit is: vergeven en loslaten zodra dit kan

Wie kent het niet? Boos zijn op een ander. Boos zijn omdat jou onrecht is aangedaan. Boos zijn vanuit machteloosheid.

Ik ben jaren boos geweest op een ex. De andere exen had ik redelijk snel vergeven maar deze ene, díe haalde me het bloed onder de nagels vandaan. Furieus ben ik geweest. Moorddadige gedachten heb ik gehad.

En ineens, zonder dat ik het doorhad was mijn woede voorbij. Ik kwam hem onlangs tegen en ik kon zomaar een praatje met hem maken, We hebben zelfs even gelachen. Wow wat een ruimte geeft dit.

Boosheid, of dit nu gerechtvaardigd is of niet, is een keuze. Jij kiest ervoor om boos te blijven. Om er in te blijven hangen. Om boze gedachten te cultiveren. Om te weigeren los te laten.

De ander heeft vaak geen weet van jouw boosheid. Jouw boosheid raakt de ander niet, alleen jezelf. Boosheid neemt ruimte in. Boze gedachten nemen ruimte in. Boze gedachten kosten energie. En die ruimte en die energie kun je heel goed voor mooie andere zaken gebruiken.

Ik heb dit voorbeeld meer dan eens gebruikt tijdens een webinar: wanneer ik op de plek van mijn bureau een kast wil neerzetten, dan zal ik eerst mijn bureau moeten verplaatsen. Ik kan de kast niet op mijn bureau neerzetten. Het ene moet ruimte maken voor het andere.

Zo ook moet eerst de woede, kwaadheid en boosheid opgeruimd worden om plaats te maken voor iets nieuws. Nieuwe ideeën, nieuwe gevoelens, nieuwe emoties.

Hoe fijn zou het zijn wanneer je al je ruimte gebruikt voor mooie dingen die jou helpen?

Zie het maar als het opruimen van je laptop. Wanneer je laptop vol dreigt te raken, en wanneer je al het minder noodzakelijke verwijderd of opslaat op een externe hard schijf, dan komt er weer ruimte vrij voor nieuwe zaken. Dan gaat je laptop langer mee en wordt ook weer sneller.

Opruimen is loslaten. Niet altijd een van de makkelijkste zaken maar wel heel fijn wanneer je het achter de rug hebt.

Vanochtend ging de OTK video over vergeving. Vergeven vanuit je buik, je hart en je hoofd. Vergeven in alle richtingen van tijd en ruimte.

Wat of wie heb jij nog te vergeven? Wat of wie neemt er nog negatieve ruimte in, in jouw energetische systeem? Waar kun jij nog ruimte maken? Waar kun je die ruimte beter voor gebruiken?

Hoe zou jij je voelen wanneer je alles en iedereen vergeven hebt? Inclusief jezelf? Pak eens een pen en papier en schrijf de antwoorden op van onderstaande vragen. Schrijf alles op wat er in je op komt.

Ik ben boos op..

Ik heb … nog te vergeven

… neemt nog ruimte in, in mijn systeem

Wanneer ik …. Vergeven heb krijg ik ruimte voor…..

Ik HEB…. Vergeven en mijn nieuwe leven en doordoor VOEL ik me……

VERGEVEN is een KEUZE

BOOS blijven is een KEUZE

Jij KIEST de kwaliteit van je leven.

Boosheid VERMINDERT de kwaliteit van je leven.

Vergeven VERBETERT de kwaliteit van je leven.

Aan jou de keuze of jij je beter of minder goed wilt voelen.

Als jij het nodig hebt om nog even boos te blijven, dan mag dat, dat is prima. Ook van boos zijn leer je een hoop. Van contrast leer je. Wanneer je je vervelend en naar voelt, is je verlangen om je beter te voelen alleen maar groter. Je voelt dan dat je je beter wilt voelen en dat voelen zet een proces in gang. Een helend proces. Een proces wat uiteindelijk leidt tot groei en verbetering.

Hoe lang jij dit proces laat duren, dat is aan jou. De ene keer is het binnen een paar minuten weer goed. De andere keer doe je er een paar jaar over. En soms doe je er letterlijk een paar eeuwen over. Dan hebben we het over het verwerken van karma van vorige levens.

Wat je ook doet, hoe je het ook doet, volg je eigen hart en je eigen gevoel.

Deel je hieronder waar jij zit in je vergevingsproces? Dan heel ik met je mee.

Spiritualiteit is: vergeven en loslaten zodra dit kan

In het programma: STRALEND OPEN HART werken we ook aan vergeving. Heb jij nog last van hartepijntjes? Verdriet? Teleurstellingen? Wil jij rust en ruimte in je hart? Wil jij weer STRALEN en schitteren? Stroom dan NU in, in STRALEND OPEN HART.

Stralend Open Hart

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS