Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: ZIJN én DOEN

Spiritualiteit is: ZIJN én DOEN

Wie hier is een doener? Een actienemer? IK! (Steekt vinger in de lucht). Ik ben zeer van het doen. Zo erg zelfs dat ik af en toe mezelf voorbij ren. Ik schrijf dit weg (lees: mijn excuus, lees: mijn smoes is) onder “Ja, maar alles is zo leuk. Het leven is zo kort. Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel”. Eerste oogopslag goede argumenten. Vaak ZIJN veel dingen ook leuk. Leven kort? Ja, als ik me daar op richt wel ja (glas half vol). En inderdaad, er is alleen NU.

Maar, DOEN, ACTIE ONDERNEMEN voor het simpele feit dat ik wil DOEN zonder eerst NA TE VOELEN, zonder me eerst UIT TE LIJNEN met Bron, heeft weinig zin.

Dat is als het schieten met hagel (even voor de duidelijkheid: ben 0% fan van jagen), veel kogeltjes raakt allicht iets. Terwijl een simpel goed gemikt schot meer oplevert. Duidelijker gericht, meer focus, minder leed (nogmaals: 0% van jagen, was alleen een mooie metafoor om te gebruiken).

En toch is dat wat er gebeurt in de waan van de dag: in het wilde weg schieten met hagel in de hoop dat er iets geraakt wordt. Zonde van de tijd en de energie.

BETER is: op de pauzeknop drukken. Even pas op de plaats. Even niets. Ogen sluiten. Adem in, adem uit. Hoofd verbinden met de Bron. Hart verbinden met de Bron. Buik verbinden met de Bron. De hele bups uitlijnen met de BRON en dan VOELEN (horen, weten) wat de te nemen actie is.

En dan doen we vaak te weinig. We gaan maar door. Alles moet gedaan worden. We zitten vast aan agenda’s, dagindelingen, tijdschema’s. Vlug vlug vlug. Terwijl er zo veel meer winst te halen is uit even helemaal niets doen. Eerst VOELEN en dan pas DOEN. Abraham (Hicks) noemt die Aligned Action of Inspired Action. “Action that is inspired from aligned thought is always pleasurable action”. Dus: “Actie geïnspireerd door uitgelijnde gedachten is altijd plezierige actie”.

Dit komt omdat je het EGO (wil altijd status quo bewaren, met andere woorden: verandering is eng) even aan de kant hebt gezet. Je maakt als het ware de telefoonlijn (is ouderwets, ik weet het, maar vroeger waren er lijnen voor telefoneren nodig) schoon en vrij van ruis. Je sluit je aan op de Bron en de Bron download rechtstreeks de hoogst mogelijke uitgelijnde informatie in jouw systeem.

Daarom is het uitlijnen met je hart en je buik (naast je hoofd) zo belangrijk. Je hart en je buik geven feilloos aan of iets klopt voor jou of niet. Ok, er zijn ook mensen die meester zijn in het ontkennen van wat hun hart zegt en hun buik schreeuwt, maar dat is een ander verhaal. Over het algemeen weet je heel goed dat je hart samentrekt en je buik pijn doet wanneer je op het punt staat om een minder gewenste keuze te maken.

Concreet: voordat je vandaag uitsluitend in actie en doe modus bent, neem even pas op de plaats.

Sta stil of zit stil of lig stil. Sluit heel even je ogen. Leg 1 hand op je borst, 1 hand op je buik (boven je middenrif is hemel energie, onder je middenrif is aarde energie, zo breng je deze 2 in balans). Adem een 10tal keer rustig in en uit. Gewoon je eigen normale ademhaling maar dan iets rustiger dan normaal. Niets forceren, gewoon ademen.

Rol dan je ogen, achter je gesloten oogleden, naar boven, naar het punt tussen je wenkbrauwen, boven je neus (derde oog). Maak dan contact met Bron/God/Al/Universum/Hogere Zelf/ Beschermengel, dat wat goed voelt voor jou en vraag: “Wat nu?“ Zo simpel is het “WAT NU?”

Wacht op het antwoord. Dit kun je horen, zien, voelen, weten, doorkrijgen. Voor iedereen is dat op een andere manier. Alles is goed. LUISTER naar wat er doorkomt. STOP met invullen. STOP met aannames. Alleen LUISTEREN.

VOEL of dit ook in je hart en in je buik KLOPT.

Voelt het GOED? Klopt het? Dan kun je je ogen openen en je dag vervolgen en nu UITGELIJNDE actie ondernemen.

Laat je me hieronder weten hoe dit voor jou gaat?

Spiritualiteit is ZIJN én DOEN

Wil je uitlijnen? Dat kan! Ik heb er een heel gaaf webinar over: uitlijnen

In dit webinar lijnen we uit, ons hoofd met hart en buik en dan helemaal naar boven de hemel in en naar beneden helemaal de aarde in. We lijnen ons uit met onze essentie, gaan naar onze kern en verankeren dit in de aarde.

Je bent een echt mens wanneer je je identificeert met je lichaam en geest.

Je bent één met het universum wanneer je je identificeert met het bewustzijn.

We werken aan een ontspannen ademhaling.
We ontspannen onze gezichtsspieren.
We maken onze hersenen wakker.
We bewegen onze ruggengraat.
We pakken een stukje Jin Shin Jyutsu mee.
Verder lijnen we onze chakra’s uit.

Alles wat je maar mogelijkerwijs wilt aantrekken, kun je aantrekken, je dient je er eerst mee uit te lijnen.
Wanneer je ook maar enige vorm van tekort ervaart, betekent dit dat je niet uitgelijnd bent met wat je wenst.
De wet van aantrekking reageert op je gedachten.
Wees je bewust dat jij je gedachten kiest.

Wat accepteer je in je leven?
Hoe wil jij je voelen?
Gefocust of chaotisch?
Moe of fit?
Vreugdevol of chagrijnig?
Plezierig of miserabel?
Wil je liefhebben of haten?
Wat geef jij momentum?

Om je snel beter te voelen, wanneer je je rot voelt, lijn je jezelf met jezelf uit (en met Bron natuurlijk)

Krijg toegang tot het uitlijnen webinar en alle andere opnames: Spirituele Academie

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS