Lisette-Anne Geen categorie De Godin die van knoflook houdt

De Godin die van knoflook houdt

Wat waren mijn handen koud! Met name mijn linkerhand had het te verduren gehad. Handen onder de lauwe kraan en even bijtrekken.

Ik was een paar uur op de tuin geweest en kwam terug met koude handen. Ik merkte pas dat ze koud waren toen ik in een verwarmd huis binnenstapte. Wat was het heerlijk op de tuin. Stil, de “normale” tuinder, tuiniert alleen in de maanden maart-september. Maar goed, ik beweer niet normaal te zijn, dus ik schaar me onder het kleine groepje enthousiastelingen die het hele jaar door kan tuinieren.

Voor mij is tuinieren het jaar rond en ongebonden aan een seizoen. Natuurlijk, het is anders wanneer de zon schijnt en het heerlijk warm is, dan op een dag in december. Maar, desalniettemin is ook deze dag in december een uitstekende dag om het een en ander te doen op de tuin.

Er moet nog een hele hoop gebeuren maar deze dag heb ik me bezig gehouden met het schoonmaken van 2 kleine stukjes, de paden eromheen en het poten van knoflook teentjes. Veel te laat, ik weet het, deze hadden er in oktober al in gemoeten. Maar, het leven loopt zoals het loopt en vandaag gingen ze eindelijk de grond in.

Knoflook houdt niet van zware bemesting en het heeft graag droge voetjes. Om te voorkomen dat de grond teveel voeding bevat is het handig om de knoflook te planten op een plek waar in de voorgaande maanden een grote gulzigaard heeft gestaan. En welke planten kunnen volop mest en voeding aan? Pompoenen en courgettes. Voor hun kun je het eigenlijk niet dol genoeg maken met bemesten en voeden en water toedienen. Hoe meer eten en drinken en hoe warmer ze het hebben, hoe beter de oogst.

Aan de tweede wens, droge voetjes, heb ik voldaan door de stukjes waar de knoflook zou komen op te hogen. Het pad rondom ligt beduidend lager en teentjes staan lekker hoog en droog.

Ik voer meteen een experiment uit: op het ene stukje staan ze in de grond mét een fleecedoek erover, lekker met bakstenen rondom ingestopt, ze zijn per slot van rekening nogal erg laat de grond in gegaan.

Op het andere stukje staan ze zonder fleece, maar wel tussen groentes die er gewoon nog staan en gelukkig doorgroeien. Te weten rucola, zwarte radijs en pastinaak. Deze 3 lieverds zijn zelfs niet van het tuinjaar 2020, nee, zij staan daar al sinds 2019! En hebben dapper een eerste tuinseizoen, een winter én een tweede tuinseizoen overleefd. Als je alleen oogst wat je nodig hebt en de originele plant laat staan (mits dan kan, de ene soort wel, de andere soort niet), zal het je verbazen hoe lang planten kunnen blijven staan.

Oké, natuurlijk, wanneer ik de radijs oogst, is de wortel en daarmee de hele plant weg. Maar, in het geval van de rucola, wanneer ik steeds alleen maar de nodige blaadjes oogst, en de moederplant laat staan, blijft ze, mits ze happy is waar ze staat, gewoon rustig staan en maakt ze steeds weer heerlijke eerbare blaadjes aan.

Vandaag dus knoflook in de grond. Ik heb 3 verschillende soorten knoflook gepoot. Gewoon bij de supermarkt gekocht. Ik weet dat men dit afraad (aangeraden wordt, speciale pootknoflook te kopen) maar, ik doe dit al jaren en ik heb –bijna – ieder jaar een hele goede oogst, waar ik dan weer een jaar mee vooruit kan. Ik kook graag en veel met knoflook.

Knoflook kent vele gezonde eigenschappen. Het zorgt voor verhoging van de goede cholesterol. Het werkt immuun versterkend. Het verlaagt een te hoge bloeddruk. Het werkt vervelende schimmels, virussen en bacteriën tegen. Is goed tegen acné. Helpt je bij een verkoudheid en griep. Oh! En het werkt lustopwekkend, en wie wil dat nu niet?

Wist je dat wanneer je knoflook eet, Godin Hekate eert? Godin Hekate brengt wijsheid vanuit andere dimensies naar aarde. Zij is de Koningin van de nacht, de maan en magie, een krachtige tovenares. Ze staat voor het donkere en de afnemende maan. Zij kan je helpen om wijsheid uit diepe plekken te halen. Roep Hekate aan wanneer je op een kruispunt staat. Zij zegt dat er geen goede of foute beslissingen zijn. Als je nog niet klaar bent om een keuze te maken: accepteer dan waar je bent en geef je over. Geef jezelf tijd en ruimte. De keuze komt wanneer je er aan toe bent.

Meer weten over Hekate? Haar energie willen ervaren? Een healing met haar uitvoeren? Dat kan allemaal in dit webinar: Godinnen Hekate, Demeter & Peresphone

Ben je nog niet toe aan het volgen van een webinar? Denk dan de volgende keer dat je knoflook gebruikt aan Hekate, draag de maaltijd aan haar op. Ik weet zeker dat ze naar je luistert.

Fijne dag en tot de volgende keer!

#bewustzijn #biologisch #puurnatuur #gezondheid #gezond #natuur #biologischdynamisch #buitenleven #tuinidee #groenevingers #groentetuin
#volkstuin #natuurlijk #gezondleven #maan #maanenergie #maancyclus
#meditatie #moestuin #natuurlijktuinieren #spiritueel #spiritualiteit #liefde
#bewustwording #healing #spiritueelcoach #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #ziel#transformatie #spiritueleontwikkeling #energie #vertrouwen #engelen #geluk #mediteren #spirituelegroei #coach #holistisch #balans #intuitie #tuinieren #tuin #tuininspiratie #spiritueelleven #praktischspiritueelcoach #lisetteanne
#godinnen

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS

HeksenwondeHeksenwonde

Op zaterdag 28 oktober 2023 vond de workshop Samhain & Heksenwonde plaats. Deze hele workshop is opgenomen en bestaat uit diverse audio opnames, te weten: Audio 1: 45:31 minuten, Audio 2: