Lisette-Anne Geen categorie Geloven versus Verwachten

Geloven versus Verwachten

Een volgende video in de “versus” serie.

Wat is geloven? Wat is verwachten? Je zou denken dat dit duidelijk is. Het ene geloof je, het ander verwacht je. Maar ken je ook de subtiele verschillen?

In het Nederlands is geloven, geloven.

Daarom leg ik aan de hand van de Engelse woorden Faith, Belief and Expectation, het verschil uit tussen geloven en geloven en geloven en verwachten.

Of je gelooft of verwacht maakt verschil in je levenservaring en daarmee je levenskwaliteit. Er is “geen” goed of slecht maar een bewuste keuze maken tussen geloven en verwachten, kan zo maar het verschil maken tussen ontvangen en niet ontvangen.

Het ene is passief, het ander actief.

Het ene is onvoorwaardelijk, het andere voorwaardelijk.

Er wordt “aangeraden” om niets verwachten, wanneer je geen verwachtingen hebt, kunt je ook niet teleurgesteld worden. En die insteek “totally pisses me off”.  Waarom ik met die manier van leven moeite hebt, leg ik je haarfijn uit.

We betrekken Dankbaarheid in het geheel van Geloven en Verwachten en zo hakken we een pad uit vrij van weerstand, obstakels en onzekerheid.

Het gaat om zelfgeloof.
Het gaat om verhoging van Bewustzijn.
Het gaat om het -verder- ontwikkelen van je spiritualiteit, je zielepad.
Het gaat om kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Deze video is voor jou wanneer je een volgende stap wilt zetten op je spirituele pad.

Je -nog- beter voor jezelf wilt zorgen. Je wilt stoppen met onzekerheid. Je wilt stoppen met zelftwijfel. Je weer vrij wilt geloven en verwachten, omdat je nu weet wat het verschil is en wanneer je wat inzet.

Geloof jij dat deze video je goed zal doen?
Verwacht dan dat dit zo is en boek nu.

Boek enkel en alleen deze video, of neem een (proef)abonnement op de Spirituele Academie. Dan krijg je, naast toegang tot deze video, toegang tot alle opnames sinds 2016. Aan jou de keuze. Kies wijs.

#geloven #geloof #verwachten #verwachting #dankbaarheid #manifesteren

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS