Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: alles doen om je goed te voelen

Spiritualiteit is: alles doen om je goed te voelen

Ook in 2024 draait alles om jezelf steeds weer goed voelen.

Het is het ervaren van minder goede momenten en vervolgens iets doen (of laten 😉 ) om jezelf weer beter te voelen, zodat je uiteindelijk gewoon weer goed in je vel zit.

Al jaren praat ik hierover, en bij Abraham Hicks komt dit thema telkens terug.

Het sluit aan bij wat ik eerder heb besproken over uitlijning. Je voelt je naar, ellendig, miserabel wanneer je de connectie met de Bron (of God, Universum, Al, hoe je het ook noemt) verliest. Je voelt je rot wanneer je je aandacht richt op dingen die niet in lijn zijn met de intenties van de Bron, je ziel. Als mensen hebben we de neiging om steeds opnieuw onze aandacht te richten op dingen die we niet leuk vinden. “Ik erger me aan jou, als jij gewoon normaal zou doen, zou ik me beter voelen.” “Ik ben het niet eens met die politieke stelling, als iedereen nu maar op mijn partij zou stemmen, zou ik me beter voelen.” “Als mijn man nu gewoon zijn sokken in de wasmand zou gooien in plaats van op de grond in de badkamer, zou ik me beter voelen.”

Je GOED VOELEN is een KEUZE.

Je GOED VOELEN hoort ONAFHANKELIJK te zijn van welke situatie, gebeurtenis of omstandigheid dan ook.

Zolang jij (ik/wij) je humeur laat afhangen van wat een biljoen andere mensen in de wereld doen of laten, dan heb je daar een hele kluif aan en bestaat de kans dat je de rest van je leven gebukt gaat onder zware depressiviteit.

JIJ alléén bepaalt jouw humeur.

JIJ alléén bepaalt hoe je je voelt.

JIJ alléén bepaalt of je je GOED voelt of je ROT voelt.

JIJ alléén bepaalt je levenspad, je plezier, je vreugde, je passie, je genot, je GOED VOELEN.

En dan nog iets: je GOED VOELEN heeft niets, maar dan ook NIETS te maken met of het WAAR is wat je voelt….. even doordenken.

Uitleg: Wanneer je in een lastige situatie zit (wat we allemaal wel eens hebben meegemaakt), hoef je je niet te blijven richten op wat IS. NEE! Juist niet! Richt je op wat je WEL wilt: je GOED VOELEN.

Maar dan zeg je: “Het is niet zo, ik zit gewoon in de sh*t, dus hoe kan ik me dan goed voelen? Ik voel me gewoon niet goed, want dit is gewoon zwaar k*****.” Ja, ik snap je. Maar door je te blijven focussen op wat IS, blijf je waar je BENT, en je wilt juist VOORUIT. Je wilt je GOED VOELEN, toch?

Dussss, DOE iets om je GOED te VOELEN.

Denk aan iets wat je WEL blij maakt. Het kan iets heel simpels zijn: je hebt ogen en je kunt lezen wat ik schrijf. Je hebt een apparaat waarop je dit leest (mobiel, iPad, laptop, of je gaat naar de bieb voor internet). De zon schijnt. Je hebt een dak boven je hoofd. Je hebt vandaag te eten. Je hebt al je vingers en tenen. Enzovoorts.

Dusss 2:

wanneer jij maar steeds blijft BEVESTIGEN dat je in een rot situatie zit en wanneer je dat je EXCUUS laat zijn om je niet goed te voelen, dan blijft dit ook zo. Weet je nog wat ik in het begin zei? Dat alléén jij bepaalt hoe jij je voelt…..

JIJ

NU

OP DIT MOMENT

KIEST ERVOOR OM JE TE VOELEN ZOALS JE JE **nu** VOELT….

Hoe voel jij je? Welke bui kies je? Welk humeur kies je? Welk GEVOEL kies je?

Heb je hulp nodig om je nóg beter te voelen?

Vraag een Spirituele Check aan en we gaan samen kijken wat ik voor jou kan doen.

Je mag om hulp vragen.

Spiritualiteit is ZIJN én DOEN

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS