Lisette-Anne Geen categorie Hoe ik op mijn Spirituele Pad kwam

Hoe ik op mijn Spirituele Pad kwam

Gisteren werd mij, weer, gevraagd hoe en wanneer ik op mijn spirituele pad ben gekomen.

Hoe ben ik spiritueel “geworden”?

Voor mij was het, zoals voor zoveel mensen, denk ik, na een heftige periode in mijn leven. Na in het buitenland te hebben gewoond kwam ik in januari 2000 terug naar Nederland. Mijn echtgenoot en ik waren uit elkaar en de echtscheiding in gang gezet. Ik kwam aan op het vliegveld in Brussel met mijn 2 katten en mijn 2 honden. Ik had geen geld, geen werk, geen huisvesting. Mijn ouders namen me mee naar huis, waar ik weer moest wennen om bij hun te wonen na 10 jaar.

Om naar Nederland te komen hadden mijn katten en honden een gezondheidsverklaring nodig.
Die hebben ze ook gekregen.
Echter, terwijl de tijd verstreek werd een van mijn honden, Suerte, steeds zieker en zieker.
Op een ochtend was ik bij de dierenarts die haar ter plekke wilde laten inslapen. Ik barstte in huilen uit en zei dat ik dat niet wilde. De dierenarts stelde voor dat ik Suerte voor nu mee naar huis nam, afscheid nam en in de avond terug zou komen om haar dan in te laten slapen.

Ik ging naar huis en huilde tranen met tuiten. Ik wilde Suerte niet laten inslapen, ze was nog maar zo jong (net 2 jaar). Om mezelf te troosten zette ik een kop thee en sloeg het plaatselijke krantje open. Mijn oog viel meteen op een artikel over een vrouw die cursussen gaf in iets waar ik ooit vaag iets over gehoord had (Reiki). Omdat ik niets te verliezen had belde ik haar op. Ik vertelde haar mijn verhaal en vroeg haar of de cursus iets voor mijn zou zijn om er mijn hond mee te behandelen.

Ze gaf aan dat die cursus pas over een paar maanden was en dat ik beter met Suerte voor een consult komen. Hierop zei ik dat Suerte echt heel ziek was. Haar hele huid was open en ze droop van het bloed en het wondvocht. De vrouw gaf aan dat ze een plavuizen vloer had en dat alles schoongemaakt kon worden….

Dus ik ging.

Suerte was zo ziek.

Ze kon niet eens op haar eigen pootjes staan, laat staan lopen. Ik moest haar dragen en in de auto tillen.

Bij de vrouw (Rietje) aangekomen, legde ik Suerte voor haar voeten op de grond. Het enige wat ik zag dat Rietje deed was haar handen boven Suerte houden. Suerte reageerde, ze ging op haar beentjes staan. Ze begon te bewegen van voren naar achteren, van links naar rechts, alsof ze wat Rietje dan ook deed naar de juiste plek wilde geleiden. De hele tijd had Rietje haar handen stil en hield ze haar handen boven Suerte. De oortjes van Suerte kwamen omhoog (die hadden eerst helemaal slap gehangen), haar staartje ging omhoog, haar ogen begonnen te stralen. Ze moest geeuwen, draaide zich om en liep naar de deur. Ze draaide haar hoofdje naar me als wilde ze zeggen: ”Ik ben klaar, kom, we gaan”.

Ik was helemaal verbouwereerd. Ik vroeg niks, ik zei niks, Ik betaalde Rietje en liep met Suerte naar de auto. Suerte sprong zelf!! achterin de auto en in totale verbazing reed ik naar mijn ouders toe. Daar aangekomen sprong Suerte uit de auto, deed zelf de achterdeur open. Trippelde naar binnen en ging in het midden van de huiskamer zitten. Mijn vader, moeder en ik zaten erbij en keken ernaar, het was een wonder.

Omdat ik vond dat Suerte en de gezondheid van Suerte mijn verantwoordelijkheid was, wilde ik ook leren wat Rietje deed. Omdat het bijna mijn verjaardag was kreeg ik van mijn moeder een workshop bij Rietje cadeau, om te kijken of ik het wel écht leuk vond. Ik volgde de workshop en ik was verkócht. Na deze workshop heb ik drie jaar lang alle cursussen die Rietje gaf gevolgd, waaronder Reiki 1, 2 en 3 en Kinesiologie 1, 2 en 3. Rietje Bergwerf was mijn eerste spirituele lerares. In deze eerste drie jaar heeft ze mij een enorm goede basis gegeven met technieken die ik tot op de dag van vandaag gebruik. Dank je wel Rietje!

Al jaren geef ik Reikilessen, ook dit jaar geef ik nog een aantal keer de Usui Reiki 1 en Reiki 2 workshop. Het duurt nog wel even, maar je kunt er maar beter vroeg op voorbereiden: April is om de hoek. https://lisetteanne.com/winkel/usui-reiki-1-april-2020/ <<<< Usui Reiki 1 Workshop in April 2020.

Heb je behoefte om eerst nóg meer te lezen over Reiki? De boeken van Diane Stein kan ik van harte aanbevelen.

Je hebt de boeken niet nodig wanneer je op les bij mij komt, je krijgt een syllabus en heel veel mondelinge informatie om alles te leren wat jij nodig hebt om super goede Reiki behandelingen te kunnen geven, voor jezelf én anderen (mens en dier) (maar het is altijd leuk om kennis te vergaren door te lezen).

Klik hier om meer te lezen over de workshop in April: https://lisetteanne.com/winkel/usui-reiki-1-april-2020/

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS