Lisette-Anne Geen categorie Kies voor jezelf

Kies voor jezelf

Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen en te beslissen hoe je wilt leven.

“In het leven worden we allemaal geconfronteerd met uitdagingen zoals gebrek aan zelfvertrouwen, angst, niet luisteren naar onze intuïtie, onzekerheid – het zijn slechts enkele van de obstakels die we tegenkomen. Maar weet je wat? Alles komt neer op één belangrijke keuze: kiezen voor jezelf. Alles wat je overkomt, creëer je zelf. Jij, en alleen jij, hebt de kracht om de kwaliteit van je leven te bepalen. Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen en te beslissen hoe je wilt leven.

1. Creëer je eigen realiteit:

Alles wat je in je leven ervaart, creëer je zelf. Van je relaties tot je gezondheid, van je financiële situatie tot je emotionele toestand. Het is belangrijk om te erkennen dat jij de schepper bent van je eigen realiteit. Neem verantwoordelijkheid voor je keuzes en besef dat je de kracht hebt om verandering teweeg te brengen. Dit is hand in eigen boezem steken.

2. Neem verantwoordelijkheid:

Begrijp dat je verantwoordelijk bent voor jouw leven. Je creëert je eigen realiteit, inclusief je relaties, gezondheid en financiën. Het is essentieel om de verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes en de consequenties ervan. Door bewust te zijn van je kracht als schepper, kun je positieve veranderingen teweegbrengen. Ook dit is weer hand in eigen boezem steken.

3. Maak bewuste keuzes:

Elke keuze die je maakt, beïnvloedt de koers van je leven. Neem de tijd om naar je innerlijke stem te luisteren en je intuïtie te volgen. Sta stil bij de gevolgen van je acties en kies bewust voor datgene wat je helpt groeien en bloeien. Elke beslissing is een kans om voor jezelf te kiezen. Kies en richt je enkel en alleen op wat je wél wilt.

4. Durf voor je eigen geluk te kiezen:

Het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten en jouw geluk niet langer achter dat van anderen te plaatsen. Stop met jezelf weg te cijferen en omarm de kracht van zelfliefde. Maak bewuste keuzes die in lijn zijn met jouw waarden en behoeften. Je verdient het om gelukkig en vervuld te zijn. Zet eerst je eigen zuurstofmasker op, daarna help je pas een ander.

5. Wees moedig en neem actie:

Besluit vandaag, nu, om verandering in je leven aan te brengen. Wacht niet tot alles perfect is, maar neem de moedige stap om te beginnen met leven. Laat je angsten en onzekerheden niet langer de controle overnemen. Jij hebt de kracht om je leven vorm te geven en te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Perfectie bereik je nooit. Het is nooit tijd, behalve nu. NU is het tijd.

6. Wees liefdevol voor jezelf:

In navolging van punt 4.: Wees liefdevol en zorgzaam voor jezelf. Vergeef jezelf voor eventuele fouten en accepteer jezelf zoals je bent, inclusief al je onvolkomenheden. Geef jezelf toestemming om te rusten, te ontspannen en jezelf te verwennen. Jij verdient het om geliefd en verzorgd te worden. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kun je dan verwachten dat een ander dit wel doet?

7. Laat los en vergeef:

Laat oude pijn en wrok los en vergeef jezelf en anderen. Het vasthouden aan negatieve emoties en oude wonden houdt je gevangen in het verleden. Door los te laten en te vergeven, creëer je ruimte voor groei, heling en nieuwe mogelijkheden. Vergeving is een krachtig spiritueel geschenk dat je jezelf kunt geven. Vergeven doe je altijd voor jezelf, nooit voor de ander.

8. Wees authentiek:

Wees trouw aan jezelf en laat je niet beïnvloeden door de verwachtingen van anderen. Leef vanuit je eigen waarheid en volg je eigen pad. Erken je eigen behoeften en verlangens, en neem beslissingen die in lijn zijn met je eigen waarden en overtuigingen. Je authentieke zelf zijn is een daad van liefde naar jezelf. Er zijn al genoeg eenheidsworsten, mensen die doen wat alle andere mensen doen. Jij bent uniek. Omarm je uniekheid en volg je eigen pad.

9. Vertrouw op je innerlijke wijsheid:

Luister naar je gevoel en intuïtie, ze zijn je kompas in het leven. Vertrouw op je eigen kracht en wees niet bang om jezelf te zijn. Weet dat jij de enige bent die bepaalt hoe je reageert op situaties en welke emoties je ervaart. Je innerlijke wijsheid wijst je altijd de weg. Jij bent de enige die in jouw schoenen heeft gelopen en daarom de enige die weet wat goed is voor jou.

10. Zoek ondersteuning en groei:

Wees zelfverzekerd genoeg hulp te vragen en ondersteuning te zoeken op jouw spirituele reis. Verbind je met gelijkgestemde mensen, zoek begeleiding bij een mentor of sluit je aan bij een spirituele gemeenschap.

Over dit laatste gesproken: zie ik jou binnenkort bij de Spirituele Academie?

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS