Licht versus Donker

‘Darkness cannot drive out darkness; only light can do that’, een quote van Martin Luther King.

Ook Carl Gustav Jung gaf het al aan: we worden niet verlicht door ons licht voor te stellen, maar door ons bewúst te worden van onze donkere kanten.
En dat is nou precies waar velen van ons niet aan willen.
We willen (ver)licht zijn en ontkennen daarbij onze donkere kant die we óók hebben. Vaak willen we slechts de ene kant van onze medaille (h)(er)kennen. Maar zo groot als de voorkant is, zo groot is ook de achterkant van de medaille. 

We hangen er een oordeel aan. Licht is goed, donker is fout. Maar wat we ons mogen realiseren, is, dat het licht er is doordat er ook donker is en er donker is doordat er ook licht is. Beide hebben zo hun eigen functie.
Licht en donker zijn twee zijden van dezelfde munt. Yin & Yang. Het ene heeft het andere nodig. In het licht zit een stukje donker en in het donker zit een stukje licht.

De kunst is volgens mij om in het licht te leven, wetende dat er ook een donkere kant is. En vervolgens een bewuste keuze te maken van HOE en WAAR je je leven wilt leiden. Beide kanten erkennen en omarmen, beide kanten er laten zijn en je dán toeleggen op het licht. Naar het licht toegroeien.

Of, in het meest gunstige geval, vanaf de geboorte in het licht blijven en dit licht laten toenemen.

Groei, ook de groei naar het licht toe, gaat vaak gepaard met pijn. Vaak is het zo dat we zo gewend zijn aan het donker, dat wanneer er een lichtje aangestoken wordt, dit lichtje pijn doet aan onze ogen en we weer terugkeren naar het donker.

De enige manier om te wennen aan steeds meer licht in ons leven is toch echt in het licht te blijven, ernaartoe te lopen, desnoods in eerste instantie met een zonnebril.

Door in het donker te blijven rondhangen en je te schikken in je lot, zul je niet vanzelf lichter worden.

Maak dus zelf een bewuste keuze.

“Je doet er beter aan om een kaarsje aan te steken dan om het donker te vervloeken” – Chinees gezegde.

Ik heb mensen zien worstelen met het keren van hun medaille.
Kiezen ze voor het licht?
Kiezen ze voor het donker?

Men denkt dat men een keuze dient te maken; of het één, of het ander. En dat hoeft niet. Men heeft beide kanten in zich. Men geeft echter nog te vaak de buitenwereld de schuld van het keren van de medaille.

“Ja, maar als hij/zij zich anders zou gedragen, dan zou ik niet boos worden.”

Het naar jezelf toehalen, zelf in je eigen kracht staan, zelf bepalen hoe de medaille komt te hangen, dát is waar het om gaat.
Zélf verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid licht of donker in je leven.
Zelf bepalen wat je toelaat, naar je toehaalt of waar je je in schikt.

Welke keuze maak jij?

Het een of het ander, een mooi webinar:

Gedachten creëren gevoel. Gevoelens leiden tot actie. Acties vormen ons leven. Met andere woorden: gedachten creëren ons leven. In dit webinar kom je er achter dat je óf opbouwend denkt, óf afbrekend. We maken de hele dag door keuzes. Wat we vandaag kiezen, bepaald onze toekomst. We moeten ons bewust worden van wat we denken > gedachten komen of voort uit liefde of uit angst. In de healing werken we met God Janus en Godin Aine. Je leert daadkrachtig te kiezen.”

Na het boeken staat het webinar op je te wachten in je online lesomgeving.

Boek nu: het een of het ander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu

Toen ik in 2000 begon met mijn Usui Reiki Master opleiding was dit boek een van de verplichte boeken. Tot mijn grote vreugde is het boek nog steeds in de handel. Dit boek is echt een musthave. Naast het Mudra boek van een paar dagen geleden, is dit ook een

Online plek bijgekomen! Godinnenworkshop 5 december

Let op! Dit is de light variant van deze workshop: https://lisetteanne.com/winkel/ontmoet-jouw-persoonlijk-godin/ <<< Deze PERSOONLIJKE workshop is UITVERKOCHT, dus alleen de eerste 7 deelnemers krijgen een eigen gechannelde boodschap van een eigen Godin. Deze workshop is voor de rest hetzelfde, je hoort en ziet hetzelfde, zelfde dag, zelfde workshop, zelfde healingen en

Spiritualiteit is: BEWUST zijn van je gedachten

‘Toeval is de wens van een verborgen gedachte’. Deze spreuk stond geborduurd op een lap die tijdens mijn jeugd bij ons thuis aan de wand hing. Ik vond dit heel diepzinnig en heb het tot op de dag van vandaag onthouden. Ik heb er vaak aan gedacht toen er iets