Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: ook onze donkere kant erkennen

Spiritualiteit is: ook onze donkere kant erkennen

‘Darkness cannot drive out darkness; only light can do that’, een quote van Martin Luther King.

Ook Carl Gustav Jung gaf het al aan: we worden niet verlicht door ons licht voor te stellen, maar door ons BEWUST te worden van onze DONKERE KANTEN.

En dat is nou precies waar velen van ons niet aan willen.
We willen (ver)licht zijn en ontkennen daarbij onze donkere kant die we óók hebben.

Vaak willen we slechts de ene kant van onze medaille (h)(er)kennen. Maar zo groot als de voorkant is, zo groot is ook de achterkant van de medaille.
We hangen er een oordeel aan. Licht is goed, donker is fout.

Maar wat we ons mogen realiseren, is dat het licht er IS doordat er ook donker is en er donker is doordat er ook licht is.

Beide hebben zo hun eigen functie. Licht en donker zijn twee zijden van dezelfde munt. Yin & Yang. Het ene heeft het andere nodig. In het licht zit een stukje donker en in het donker zit een stukje licht.

De kunst is volgens mij om in het licht te leven, wetende dat er ook een donkere kant is.
En vervolgens een BEWUSTE KEUZE te maken van hoe en waar je je leven wilt leiden.
Beide kanten erkennen en omarmen, beide kanten er laten zijn en je dan toeleggen op het licht. Naar het licht toegroeien.

Of, in het meest gunstige geval, vanaf de geboorte in het licht BLIJVEN en dit licht laten TOENEMEN.

Groei, ook de groei naar het licht toe, gaat vaak gepaard met PIJN.

Vaak is het zo dat we zo gewend zijn aan het donker, dat wanneer er een lichtje aangestoken wordt, dit lichtje pijn doet aan onze ogen en we weer terugkeren naar het donker.

De enige manier om te wennen aan steeds meer licht in ons leven is toch echt in het licht te blijven, ernaartoe te lopen, desnoods in eerste instantie met een zonnebril.

Door in het donker te blijven rondhangen en je te schikken in je lot, zul je niet vanzelf lichter worden.

Maak dus zelf een bewuste keuze. “Je doet er beter aan om een kaarsje aan te steken dan om het donker te vervloeken” – Chinees gezegde.

Ik heb mensen zien worstelen met het keren van hun medaille.
Kiezen ze voor het licht? Kiezen ze voor het donker?
Men denkt dat men een keuze dient te maken; of het één, of het ander.
En dat hoeft niet. Men heeft beide kanten in zich.

Echter geeft men nog te vaak de buitenwereld de schuld van het keren van de medaille.
“Ja, maar als hij/zij zich anders zou gedragen, dan zou ik niet boos worden.”

Het naar JEZELF toehalen, ZELF in je eigen kracht staan, ZELF bepalen hoe de medaille komt te hangen, dát is waar het om gaat. ZELF verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid licht of donker in je leven. ZELF bepalen wat je toelaat, naar je toehaalt of waar je je in schikt.

Welke keuze maak jij?

Spiritualiteit is: ook onze donkere kant omarmen

p.s. Over donker gesproken: volgende week maandag de 28 oktober is het Nieuwe Maan. De dag dat de maan op haar donkerst is. Ik geef dan in de avond een webinar met de energie van die maan én met de energie van Godin Kali. Je kunt NU nog gebruik maken van de VROEGBOEKKORTING, vrijdag niet meer.

Bij Nieuwe Maan is Godin Kali heel sterk van kracht en kan zij als transformatie Godin helpen om je dátgene los te laten wat je tegenhoudt in je persoonlijke ontwikkeling, om vervolgens óók dátgene in je leven te brengen wat je juist nodig hebt om te doen groeien.

Geef je hier snel op: https://lisetteanne.com/nl/cursussen/nieuwe-maan-webinar-oktober-2019.html

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Volle Maan Webinar (BWJK( 28 maart 2021

Het is er weer: Het BETAAL WAT JE KUNT Volle Maan webinar. Op een zondagavond deze keer: 28 maart om 20:00 uur. De Volle Maan is om 20:49 uur. Ik voel in heel m’n wezen dat dit een bijzonder webinar gaat worden. De energie is er een van wonderen, magie,

Spiritualiteit is: alles doen om je GOED te voelen

Spiritualiteit is: Je GOED VOELEN Waar het om draait in het leven is je steeds weer goed voelen. Ervaren hoe het is wanneer je minder goed in je vel zit, en dan weer iets doen (of iets laten 😉 ) waardoor je je beter gaat voelen en daarna weer gewoon

Plandemic series

Wanneer je weer eens wat anders wilt zien: https://plandemicseries.com/plandemic-dutch-subtitles-nederlands-ondertiteld/