Spiritualiteit is: op een goede manier over en tegen jezelf praten

Hoe praat jij TEGEN jezelf?

Hoe praat jij OVER jezelf?

Zeg jij wel eens iets negatiefs over jezelf?

Vandaag heb ik mijn dag niet
Mijn haar ziet er niet uit
Wat heb ik toch een dikke buik
Ik heb wallen onder mijn ogen
Blond
Dat snap ik toch niet

Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Zelf-communicatie: de manier waarop we tegen onszelf PRATEN. Hoe we over onszelf DENKEN. Hoe we als gevolg daarvan met onszelf OMGAAN.

Thomas Hanna zegt het volgende: “When we look at a person’s body, we’re observing the moving process of that person’s mind”. Door te kijken naar het lichaam van een persoon, zien we het lopende proces van de gedachten van deze persoon.

Onze omgeving is een directe afspiegeling van ons gedachtenpatroon.
Ons lichaam is een directe afspiegeling van onze interne wereld.
Wat denken we? Hoe denken we over onszelf? Zijn we blij met wat we zien in de spiegel?

Straf ik mezelf af met woorden wanneer ik naar mezelf kijk in de spiegel?
Als ik echt wil weten hoe ik praat over mezelf en tegen mezelf, dan dien ik om me heen te kijken, naar mijn leven.

Jouw leven is een DIRECTE AFSPIEGELING van hoe je met jezelf omgaat.
In je leven zie je je diepste gedachten, je echte hartenwensen weerspiegeld. De gedachten die je hebt, zowel bewust als onbewust, creëren je leven. Al je gedachten komen op de een of andere manier terug in jouw leven, in gelijke delen en met gelijke intensiteit.

Als je weet dat ALLES ENERGIE is, dat energie informatie vasthoudt en dat wij louter brokken energie zijn, dan weet je ook dat wij informatie absorberen en vasthouden.

Alles wat ik zeg, wat er tegen mij gezegd word en wat ik tegen mezelf zeg, wordt op de een of andere manier in mijn systeem opgeslagen, of erdoor opgenomen en, als het negatief is, in het gunstigste geval weer losgelaten.

De kunst is om ALLEEN DATGENE toe te laten in mijn gedachten wat ik uiteindelijk VERWEZENLIJKT WIL ZIEN in mijn leven.

Of, als het niet anders kan, te leren hoe ik mijn energiesysteem kan ONTDOEN van minder gewenste zaken. Gevoel is hierbij heel belangrijk. Voel ik me goed, dan zit ik op de goede weg. Voel ik me verdrietig, naar, boos, gefrustreerd, zit ik op een minder gewenste – om niet te zeggen foute – weg.

Abraham (Hicks) zou zeggen: “Always reach for good feeling thoughts”. – Reik altijd naar goed voelende gedachten.

En zo is het maar net.

Wanneer je tegen jezelf praat, kun je het dan ook positiever zeggen?
Kun jij liever zijn voor jezelf?
Kun jij meer coulance tonen naar je zelf?
Geduldiger zijn met jezelf?
Kun jij je goede kanten benadrukken?
Kun jij zien wat er mooi is aan jou?
Kun jij blij zijn met wie en hoe je bent, nu?

Wees de komende 72 uur eens super positief naar jezelf.

Moedig jezelf aan.
Zeg dat je het kúnt.
Zeg dat je goed bezig bent.
Zeg dat je mooi bent.

Het spreekwoord zegt: ”Hebt uw naasten lief gelijk uzelve”.

Ik zeg: “Prima, maar houd dan eerst maar eens heel veel van je zelf, voordat je je naasten lief gaat hebben”.

Je bent het namelijk waard.

Je bent goed.

Je bent mooi.

En zo is het!

Spiritualiteit is: op een goede manier tegen en over jezelf praten

Wil jij een start maken met beter in je vel zitten? Beter praten tegen jezelf? Begin dan met mijn e-book: A-Z Praktische Tips voor een Hoger Spiritueel Bewustzijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post

Leidend Licht

Leidend Licht

Een leidend lichtend programma voor vrouwen die voelen dat ze meer in hun mars hebben en hun licht groter en sterker willen maken. In deze tijden is er behoefte aan sterke, duidelijke vrouwen die blijven staan en hun licht blijven schijnen en verder verspreiden dan ooit tevoren. Vrouwen die vanuit

Nieuw! Ruim 2020 op! Hybride workshop 20 dec

Wie had 12 maanden geleden gedacht dat 2020 zo’n bewogen jaar zou worden? Ik niet! Ik zag met heel veel vertrouwen 2020 tegemoet. Het zou een bijzonder en interessant jaar worden, hoe waar is dit? Alleen op een totaal andere manier. Ruim 2020 op! Is een hybride workshop met 6

Op een dag – ontdek de kracht van de ziel

Een ouwetje. Alleen nog tweedehands te verkrijgen. Maar zéér de moeite waard. In 40 dagen naar een helder leven. Dit boek bestaat uit 7 fases:Fase 1: eer het GoddelijkeFase 2: eer jezelfFase 3: eer anderenFase 4: eer wat je voeltFase 5: eer je procesFase 6: eer het levenFase 7: een