Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: weten dat de mist tijdelijk is

Spiritualiteit is: weten dat de mist tijdelijk is

Het was mistig, heel mistig. Mist geeft, voor mij althans, altijd een stilte, een rust. Maar mist kan ook voor verwarring zorgen en desoriëntatie. Het kan er voor zorgen dat je niet meer weet waar je bent. Je kunt niet zien waar je naar toe gaat en je raakt de weg kwijt.

Mist kan er voor zorgen dat je je even heel alleen voelt. Alsof je er alleen voor staat. Alsof je alles alleen moet doen en er geen hulp voor jou is.

De zon probeert dapper door te breken, maar de wolken houden stand. Als voorbereiding op onze tweewekelijkse Toastmasters avond ontvingen we van onze Toastmaster de vraag en het verzoek om ons antwoord hierop voor te bereiden: “Welke zon schijnt achter jouw wolk? “

Ik dacht toen meteen: Ah, je suggereert dus dat ik zélf een wolk heb?! Ik draaide de vraag om: “Welke wolk (al dan niet zelf gecreëerd) hangt er voor mijn zon?” En dat geeft, voor mij althans, een heel andere energie. Ik HEB een zon en TIJDELIJK een wolk. Mijn oplossing: Zie de wolk, herken de wolk, erken de wolk, richt je op de zon en de wolk verdwijnt (wat je aandacht geeft groeit).

En dat is hetzelfde met mist. Zie de mist, herken de mist, erken de mist en richt je op de zon áchter de mist en de mist lost op.

Wat ik zie gebeuren op het spirituele pad is dat mensen verdwaald raken in de mist. Denken dat ze de strijd moeten aangaan met de mist zelf. Zich moeten verzetten tegen de mist. De mist moeten ontlopen. En, jammer, maar dit heeft weinig zin. Die mist zal er af en toe gewoon zijn. Mist hoort bij het weer/ de natuur en bij ons leven. Als je de mist kunt omarmen, kunnen er de mooiste plaatjes ontstaan.

Natuurlijk heb ik het hier over een figuurlijke mist en niet de letterlijke mist. Wanneer je hoofd mistig is en je visie wazig, dan kun je je verzetten tegen de mistigheid en je afzetten tegen de wazigheid, maar waar je aandacht aan geeft groeit. Je bent ooit mist en waas vrij geweest, dus je weet hoe je je dan voelt. Weet dat je mistig en wazig voelen van voorbijgaan de aard is. Zonder je zo nodig even af en blijf lekker binnen. Wees lief voor jezelf. Met een dekentje op de bank, een kop thee erbij en je favoriete boek of serie. Of, gewoon even helemaal niets, lekker zazen en rustig worden.

Andere optie: Aarstengel Michaël en Rafaël aanroepen: “Lieve Aartsengelen Michaël en Rafaël, dank jullie wel dat jullie over mij waken en mijn wazigheid en mistigheid bij mij verwijderen en me weer helder en duidelijk maken. Zolang dit is voor mijn hoogste heling en hoogste goed, en altijd dit of iets wat nóg beter is”. En dan gewoon nog even lekker verder tutteren.

Goed aarden, door het aanpassen van je voeding kan ook helpen. Met name het eten van wortelgroenten (wortels, bieten, knollen, aardappels, aardperen, alles wat IN de grond z’n vrucht heeft).  Een stevig soep maken of een stevige prak. Drummuziek kan helpen (Slagerij van Kampen bijvoorbeeld) en lekker stampen met je voeten op de grond. Gewoon lekker even niets op de bank kan ook.

Het kan ook zijn dat je je mistig en wazig voelt op je spirituele pad. Je weet dat er meer is tussen hemel- en aarde, je hebt al her en der een klok horen luiden, maar waar die klepel toch hangt? Je weet het niet. Je hebt gegoogeld en je bent een hoop tegen gekomen. Maar wat past er nu bij jou? Hoe wordt jij helderer? Hoe weet jij of iets doen of iets volgen voor jou zin heeft?

Speciaal voor zulk soort vragen heb ik de serie  Ontwikkel Je Heldere Vermogens ontwikkeld. Een serie van 5 webinars waarin stap voor stap alle helderheden worden aangepakt.

Zeg jij ja! Op een of meerdere van onderstaande vragen?

Heb je het gevoel dat er meer is tussen hemel-en aarde?
Zie of voel jij meer dan andere mensen?
Ben jij hoog sensitief en wil je hier meer vat op krijgen?
Zijn er gewoon te veel “toevalligheden” in je leven?
Wil je meer weten en voelen?
Wil je zeker weten dat wat je ziet en voelt normaal is en dat je niet “gek” bent?
Wil je om leren gaan met wat je al ziet, hoort en voelt?
Wil je een grote stap maken in je spirituele ontwikkeling?
Wil je zo helder mogelijk worden?
Wil jij je intuïtie verscherpen?
Wil jij meer rust en ruimte in hoofd en hart krijgen?
Wil jij je gesteund voelen, zeker wanneer het eens een dagje tegenzit?
Vraag jij je af wat je praktisch kunt doen om helder te worden?
Wil je zelfs met engelen communiceren?

Dan is dit voor jou de perfecte online webinar cursus!

Ik kan me goed voorstellen dat een hele serie in een wat te veel voor je is (je hoofd voelt nog wat wattig) en daarom heb ik 1 video van die serie afgesplitst zodat je daar als eerste mee aan de slag kunt gaan. En, als het je dan aanspreekt, dan kun je verder met de rest.

Bij de eerste module, dus les 1 van de hele serie OJHV, krijg je alle video’s van de eerste les van Ontwikkel Je Heldere Vermogens. Dat zijn er 9. Plus de EngelenSnelStartGids. Plus de pdf van de eerste les.

Dit is voor jou wanneer je wilt kijken of OJHV iets voor jou is. Na deze module zijn er nog 4 andere modules, tezamen maken ze de hele serie OJHV.

Wat zit er in die eerste les? Helderzijnheid: Aartsengel Michaël, soorten helderheden, taalgebruik, ego, helderheden ontwikkelen, zuiveren

Ik kan je de serie, en de eerste les van harte aanbevelen. Anderen ook overigens: “Hartelijk dank voor de mooie cursus “ontwikkel je heldere vermogens”, die ik heb mogen volgen. Je enthousiasme was voelbaar en zichtbaar gedurende alle lessen. Je probeerde steeds alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen, desnoods steeds in andere bewoordingen. Het feit dat je er tussendoor ook “gewone, alledaagse ” opmerkingen maakte ( zoals bijvoorbeeld: even mijn haar goed doen ) zorgde ervoor dat het een vertrouwelijk karakter kreeg en ook niet zweverig werd. Je belichtte in elke les het onderwerp steeds van verschillende kanten en gaf voorbeelden uit de praktijk. Het was fijn dat de lessen toegankelijk waren zowel voor gevorderden als beginners. Er werd geen druk opgelegd, ieder kon zijn/haar eigen verantwoordelijkheid nemen. Een aanrader dus!”

Neem een kijkje, leg een hand op je hart, een hand op je buik en VOEL de energie van de cursus en VOEL of het bij je past.

Alle liefs van mij

Lisette-Anne

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS