Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: zelf bewust je stressniveau verlagen

Spiritualiteit is: zelf bewust je stressniveau verlagen

Stress is, een staat van zijn waarbij je een energetisch afgescheiden bent van de Bron. Wanneer je het vertrouwen hebt verloren dat het goed komt, het goed is, dat de engelen en het Goddelijke voor je zorgen en je je dus terugtrekt en verwijderd van de bron, dan komt er stress omhoog.

Stress ontstaat door het zogenaamde vecht of vluchtgedrag. Een oerinstinct om te overleven. Stress is een natuurlijk gegeven en in het leven geroepen om je vege lijf te redden in een noodgeval.

Kortdurend, krachtig en weg ebbend wanneer de noodsituatie voorbij is.

Stress is NIET uitgevonden om lang aanwezig te blijven. Helaas is het tegenwoordig meer regelmaat dan uitzondering. Langdurige perioden van stress zorgen ervoor dat je energiesysteem en de hoogte van je Boviswaarde een knauw krijgen en steeds verder naar beneden gaan. Je wordt dan langzaamaan ziek.

Boviswaarde: Vitaliteit uitgedrukt in waarden van 0 tot ver over de 20.000. De gemiddelde gezonde mens heeft een Boviswaarde tussen de 6500 en 8000. Onder de 6500 verliest de mens aan vitaliteit en dus gezondheid (men wordt “ziek”) en boven de 8000 krijgt men een energieboost en voelt men zich supergoed, vitaal, fit, krachtig en gezond; ik zal hier een andere keer meer over schrijven.

Om te voorkomen dat stress ervoor zorgt dat je ziek wordt is het zaak om in een vroeg stadium de stress te onderkennen en aan te pakken. Stress kent vele uitingsvormen van nagelbijten, tot en met emotioneel eten, tot en met hoofdroos, tot en met een koortslip, tot en met uitgeputte bijnieren en alles wat daar tussen en omheen zit. Het is allemaal OMKEERBAAR, dus: mocht je je momenteel in een stressvolle situatie bevinden, weet dat er altijd een MANIER is om het TIJ TE KEREN.

Een van de manieren om stress los te laten is om een kijkje te nemen in je gedachtenpatronen. Ik heb het al vaker geschreven: gedachten creëren je leven. Je kunt ook stress in je leven denken.

Er is iets gebeurt en in je hoofd maak je het GROTER en groter totdat het uiteindelijk een eigen leven gaat leiden. Stress krijgt als het ware handen en voeten en een eigen ego en gaat z’n eigen ding doen, het neemt je leven over. Je kunt niet meer rustig handelen en rustig denken. In plaats van te ZIJN en even 5 minuten voor je zelf te nemen ga je dingen DOEN, actie ondernemen, bezig zijn, alles om maar niet te hoeven voelen hoe je je voelt.

Je hartslag gaat omhoog, je ademhaling zit onder je sleutelbeenderen in plaats van in je buik. Je begint te zweten, je kunt zelfs gaan trillen of een zenuwtik bij je oog krijgen (denk inspecteur in de oude Pink Panther films).

Net als met alles: VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN.

Maar goed, hierboven staat een groot aantal symptomen beschreven en als je stress hebt meegemaakt dan is er grote kans dat jij een of meerdere van deze uitingen van stress had.

Hoe nu concreet deze stress aanpakken?

Allereerst: ga even zitten.

Leg alles weg.

Laat de boel de boel en voel eens hoe je je voelt.

Gewoon even zitten.

Een hand op je borst, een hand op je buik, dit geeft intussen al wat balans tussen boven en onder, hemel en aarde.

Terwijl je voelt wat je voelt, vrij van oordeel.

Je mag het allemaal voelen.

Alles mag er zijn.

Dit heb je zelf gecreëerd, dit heb jezelf zo bedacht (Ja, ik wéét het, je hebt dit niet bewúst zo gecreëerd, ik weet het). Je heb het onbewust gecreëerd maar desalniettemin heb je het wél zelf toegestaan. Niet leuk om te lezen, dat snap ik, maar dit erkennen is wel de manier om er zo snel mogelijk van af te komen. Te realiseren dat er maar één de baas is in jouw leven en dat ben jij en niemand anders. Niet je partner, niet je werkgever, niet je kinderen, jij bent baas over je eigen leven, je eigen gedachten, je eigen emoties, je eigen stressniveau. Ga er maar in mee. Je mag aan het einde van deze blog gewoon weer terugvallen in je oude gewoontes.

Ok, je zit en laat de boel de boel.

Je erkent dat je zelf de baas bent over je eigen leven en dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen gedachten en daarmee voor de creatie van je leven.

Wat zou je nu, op dit moment kunnen doen om je meteen een stuk beter te voelen?

Wat zeg je?

Anders denken? Ja! Heel goed!

Wat zou je kunnen denken waardoor je je meteen beter voelt?
“Het is minder erg dan ik denk”.
“Het komt vast goed”.
“Er is altijd hulp voor mij”.
“Ik vraag de engelen om mijn stress bij mij weg te halen in ruil voor gemak en moeiteloosheid”.
“Engelen zijn om mij heen en helpen mij”.
“Wanneer ik diep in en uit adem en mijn adem diep naar mijn buik breng voel ik mij al een stuk beter”.
“Hoe rustiger mijn ademhaling hoe rustiger ik me begin te voelen. Ik ga nu proberen om de energie nóg lager te krijgen, mijn voeten in. Nu gaat het stromen. Ik voel dat mijn voeten de grond raken en dat er een stroom op gang komt. Hemel en aarde energie gaan zich met elkaar verbinden en vermengen en ik begin mezelf beter te voelen. Ik voel ineens dat ik heel erg moe ben. Mijn nieren en bijnieren hebben lang onder spanning gestaan en ik voel dat ze blij zijn dat ze nu even een “break” krijgen”.

“Ik voel, ik voel….dat ik van mezelf even een middagslaapje mag doen. Heel even, 5 minuten maar, ik doe mijn ogen dicht en ik geef me er aan over.
Maar ik moet nog zoveel doen, maar ik ben zo moe, maar ik moet nog zoveel, maar ik ben zo moe”.

Dat is er over 5 minuten ook nog wel.

Nu neem ik even rust voor mezelf.
Ik ontspan.
Ik adem langzaam en diep.
Ik laat los.
Ik geef me over.
Ik laat de engelen en het Goddelijke het stuur van me overnemen terwijl ik even een dutje doe.

En, terwijl ik dut, stop ik met denken en wanneer ik stop met denken kom ik weer dichterbij het Goddelijke/de Bron.

En, wanneer ik weer dichterbij de Bron kom, ga ik me weer beter voelen en wanneer ik me weer beter voel, gaat mijn stress naar beneden.

En, wanneer de stress naar beneden gaat, voel ik me weer beter, ahhhhhhhhhhhh, adem in………..adem uit…………alles komt goed……alles IS goed.

Hulp nodig om je stressniveau ACTIEF en BEWUST naar beneden te brengen? Dat regel ik voor je. Klik hier voor een heerlijk geweldig stress reducerend webinar: https://lisetteanne.com/winkel/stress/

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS