Lisette-Anne Geen categorie Zwarte Bessen: De Geheime Krachtpatsers voor een Stralende Huid

Zwarte Bessen: De Geheime Krachtpatsers voor een Stralende Huid

Ontdek de Krachtige Gezondheidsvoordelen van Zwarte Bessen uit Eigen Tuin

Man man man, wat heb ik een hoop zwarte bessen in mijn tuin! In een goed jaar haal ik er zeker 20 liter (dat meet ik door emmers van 10 liter te vullen met bessen) vanaf. Zo ook dit jaar. Zwarte bessen zijn echt “Tha Bom”. Deze kleine donkere vruchten zitten boordevol smaak (wel erg zuur overigens) en voedingsstoffen die een waardevolle toevoeging zijn aan een gezond dieet. Deze struiken wil je in je tuin!

Zwarte bessen zijn een ware voedingsbom en bieden een scala aan essentiële voedingsstoffen, waaronder:

1. Vitamine C: Zwarte bessen zijn een uitstekende bron van vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt, de huidgezondheid bevordert en de opname van ijzer verbetert. Ik verwerk de bessen in de sapketel en heb zo een voorraad bessensap voor een jaar.

2. Voedingsvezels: Deze bessen zijn rijk aan voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen, de darmgezondheid ondersteunen en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Heerlijk om ze in je pannenkoeken te doen. Ze barsten open in je mond waarbij de zure smaak vrijkomt, in samenhang met het zoete van de pannenkoek, een waar genot!

3. Anthocyanen: De donkere kleur van zwarte bessen is te danken aan anthocyanen, een groep antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen bijdragen aan de bescherming tegen chronische ziekten. Schitterde donkerblauwe kleur, iets minder fijn op witte kleding overigens.

4. Mineralen: Zwarte bessen bevatten mineralen zoals kalium, magnesium en calcium, die belangrijk zijn voor een goede spierfunctie, botgezondheid en een gebalanceerde bloeddruk. En wie wil er nu niet gezond zijn?

Het regelmatig consumeren van zwarte bessen biedt vele gezondheidsvoordelen.

Zwarte bessen:

1. Versterken het immuunsysteem: Dankzij het hoge vitamine C-gehalte dragen zwarte bessen bij aan een sterk immuunsysteem, waardoor je beter beschermd bent tegen verkoudheid, griep en andere infecties. Dus maak sap en bewaar dit voor de koude wintermaanden. Iedere dag een glaasje sap is goed voor je.

2. Bevorderen een gezonde huid: De antioxidanten en vitamine C in zwarte bessen ondersteunen de collageenproductie, verbeteren de huidtextuur en beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Ah! Vandaar dat ik ze zo graag eet?!

3. Verbeteren de hersenfunctie: Anthocyanen in zwarte bessen hebben neuroprotectieve eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en het verminderen van cognitieve achteruitgang. Spelletje Rummikub iemand?

4. Ondersteunen een gezond hart: De anthocyanen en voedingsvezels in zwarte bessen kunnen bijdragen aan het verminderen van het risico op hartziekten, doordat ze de bloeddruk verlagen en de bloedvaten gezond houden. Dit helpt ook vast bij een gebroken hart. Iemand nog een glas?

Naast hun voedingswaarde hebben zwarte bessen ook geneeskrachtige eigenschappen die al eeuwenlang worden erkend. Ze worden gebruikt voor hun:

1. Ontstekingsremmende werking: De antioxidanten in zwarte bessen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

2. Verlichting van gewrichtspijn: Zwarte bessen kunnen de symptomen van artritis en andere gewrichtsaandoeningen helpen verminderen vanwege hun ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

3. Ondersteuning van de spijsvertering: De vezels in zwarte bessen bevorderen een gezonde spijsvertering, verminderen constipatie en ondersteunen een gezonde darmflora.

Het kweken en consumeren van zwarte bessen uit eigen tuin biedt talloze voordelen voor de gezondheid. Ze zijn rijk aan vitamines, antioxidanten en voedingsvezels die het immuunsysteem versterken, de huidgezondheid bevorderen, de hersenfunctie verbeteren en de algehele gezondheid ondersteunen. Bovendien hebben zwarte bessen geneeskrachtige eigenschappen, waaronder ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Dus waarom niet genieten van de smaakvolle en helende voordelen van zwarte bessen door ze in je eigen tuin te kweken? In het najaar ga ik weer snoeien en stekken, volgend jaar kun je je bij mij melden voor een jong struikje.

Ondersteun je manier van natuurlijk leven, word lid van de Spirituele Academie, Academie voor Spiritueel Welzijn en een Natuurlijk Leven. Dit kan al voor € 1,21 (proefabonnement)

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS