Lisette-Anne Geen categorie Liefdevolle plantenenergie. Planten zijn onze vrienden

Liefdevolle plantenenergie. Planten zijn onze vrienden

Deze week liep ik een tweetal dagen mee met de Gooische wandelvierdaagse. Het was warm. Mijn knie deed pijn. Er zat zand in mijn sokken. Ik voelde mijn rug. Mijn benen gaven aan dat ik wel heel erg hard liep. Terwijl ik dat zo allemaal liep te voelen en te ervaren, terwijl ik in een hoog tempo doorstapte, keek ik goed en bewust om me heen.

Had ik het in het Litha webinar over Sint Janskruid, links en rechts van het pad stond deze mooie plant. Ik zag Weegbree, Margrieten, Heide, Teunisbloem, Robertskruid.

Door de warmte waren de diverse geuren van de planten goed te ruiken en te onderscheiden. De bloeiende planten werden bezocht door een legio aan insecten, het was een gebuzzz en een gezoem van jewelste.

Er vloog een grote mooie blauwe libelle een tijdje met me mee. Een Vlaamse Gaai vloog voor me, heen en weer over het pad.

Kortom het was mooi en goed, ondanks dat mijn lichaam aangaf dat het toch wel aan het afzien was.

Ik liep zo aan de planten te denken en wat een zegen het toch is dat de natuur bomvol zit met geneeskrachtige kruiden. Toen dacht ik ineens: “Waarom laat ik de essentie van al die geneeskrachtige lieverds niet bij me binnenstromen?”

Ik stak mijn armen naar links en rechts, met de handpalmen omhoog. Haalde diep adem. Opende mijn hart bewust voor de planten. Maakte contact en vroeg hun, om dat deel wat ze met mij konden en wilden delen van hun geneeskracht en hun wijsheid naar mij te laten stromen, zodat ik het bij me binnen kon laten.

Wat er toen gebeurde, het was te verwachten, toch was het heel bijzonder. Van alle kanten kwam er liefdevolle energie en essentie en geneeskracht naar me toe stromen. Ik nam het op via mijn handpalmen, mijn hart. Ik ademende het in. Ik liet mijn lichaam baden in plantenenergie.

Alle pijntjes en lichamelijke uitdagingen verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik kreeg hernieuwde energie. Ja, het was nog steeds heel warm en ik moest nog een aantal kilometer, maar nu ging het lopen zó veel makkelijker.

Wat een enorme kracht en liefde zit er in de bloemen en planten en wat zijn ze behulpzaam. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, mijn hart liep over van dankbaarheid en ik had een grote grijns op mijn gezicht.

Zo is een wandeltocht goed uit te houden.

Planten, net als mensen, reageren op de cyclus van de maan. Met afnemende maan (waar we nu in zitten) gaat de sapstroom van de plant van boven naar beneden. Is de energie en kracht inwaarts en naar beneden, naar de wortels gericht. Dit proces komt iedere maand voor in de twee weken na Volle Maan, onderweg naar het donkerste punt met Nieuwe Maan.

A.s. woensdag bereikt de maan dat donkerste punt om 04:52 uur. Is dat een beetje vroeg om een webinar te geven. Dus ik laat het Nieuwe Maan webinar plaatsvinden op de avond daarvoor. Dinsdagavond 28 juni om 19:00 uur. Dan gaan we meer in op de energie. Vertel ik wat er speciaal is aan deze maan. We healen en we mediteren.

Ben jij er bij? Dat zou leuk zijn. Ik zie je graag.

Hier kun je meer informatie vinden over het webinar: Nieuwe Maan Webinar

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS