Lisette-Anne Geen categorie Zwammie, mijn levende metgezel: het fascinerende proces van Kombucha-brouwen.

Zwammie, mijn levende metgezel: het fascinerende proces van Kombucha-brouwen.

Boost je gezondheid met Kombucha: probiotica, antioxidanten en meer!

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om een Scoby (Kombucha zwam), eerste fermentatie en een tweede fermentatie over te nemen van een vriendin. Ik ben nu een paar weken bezig met het liefdevol onderhouden van “Zwammie”( zo heb ik hm genoemd), en ben er  he le maal wég van!

Mijn lichaam schreeuwt om het lekkere drankje en het doet me reuze goed.

Wat is Kombucha? Vraag je je af.

Kombucha is geen gewone frisdrank, het is een magische elixir dat de perfecte combinatie biedt van gezondheidsvoordelen en verrukkelijke smaken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde thee met behulp van een symbiotische cultuur van bacteriën en gisten, ook wel bekend als een SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Klinkt misschien een beetje gek, maar geloof me, het resultaat is fantastisch!

Wat maakt Kombucha zo goed?

Kombucha zit boordevol probiotica, die je darmgezondheid een boost geven en je immuunsysteem ondersteunen. Het is een natuurlijke bron van antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het vertragen van het verouderingsproces. Bovendien kan kombucha je spijsvertering bevorderen en je energie geven, waardoor je je op je best voelt.

Zelf maken

Het leuke aan Kombucha is het zelf maken! Ik heb als het ware thuis een eigen kombucha-brouwerij opgezet. De Scoby is een levend wezen en dus praat ik er iedere dag mee. Ik moedig Zwammie aan en zeg dat ie het goed doet. Het is een fascinerend proces om te zien hoe de SCOBY de thee omtovert tot een bruisende en levendige drank. Bovendien kun je je creativiteit de vrije loop laten en je eigen smaken en combinaties bedenken. Wat denk je van cassis? Ik heb sap van zwarte bessen uit eigen tuin. Dat sap gaat in de tweede fermentatie en is ZOOOO lekker! Of, wat ook errug lekker is: rozenblaadjes toevoegen aan de tweede fermentatie. Rozen priklimonade krijg je dan.

Ben benieuwd of jij ook een Scoby in huis hebt? Zo ja, laat je het me hieronder weten, ik hoor graag je recepten en je ervaringen!

Spirituele Academie voor een natuurlijk leven

#KombuchaLover #GezondGenieten #SmaakExplosie #Kombucha

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS