Lisette-Anne Geen categorie Doe minder, bereik meer: de magie van uitgelijnde gedachten

Doe minder, bereik meer: de magie van uitgelijnde gedachten

Wie hier is een doener? Een actienemer? Ik! (Steekt vinger in de lucht).

Ik ben ontzettend van het doen.

Zo erg zelfs dat ik af en toe mezelf voorbij ren. Ik schrijf dit weg (lees: mijn excuus, lees: mijn smoes is) onder “Ja, maar alles is zo leuk. Het leven is zo kort. Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel.” Op het eerste gezicht goede argumenten. Vaak zijn veel dingen ook echt leuk. Is het leven kort? Ja, als ik me daarop richt, wel ja (glas half vol). En inderdaad, er is alleen NU.

Doen om

Maar, DOEN, ACTIE ONDERNEMEN puur omdat ik wil DOEN, zonder eerst NA TE VOELEN, zonder me eerst UIT TE LIJNEN met de Bron, heeft weinig zin.

Het is als schieten met hagel (even voor de duidelijkheid: ik ben 0% fan van jagen), veel kogeltjes raken misschien iets, maar een goed gemikt schot levert veel meer op. Duidelijk gericht, met meer focus en minder verspilde energie (nogmaals: 0% van jagen, maar een mooie metafoor om te gebruiken).

En toch gebeurt het vaak in de waan van de dag: in het wilde weg schieten met hagel in de hoop dat er iets geraakt wordt. Zonde van de tijd en de energie.

BETER is op de pauzeknop drukken. Even pas op de plaats. Even niets. Ogen sluiten. Adem in, adem uit. Hoofd verbinden met de Bron. Hart verbinden met de Bron. Buik verbinden met de Bron. De hele bups uitlijnen met de BRON en dan VOELEN (horen, weten) wat de te nemen actie is.

En dan doen we vaak te weinig. We gaan maar door. Alles moet gedaan worden. We zitten vast aan agenda’s, dagindelingen, tijdschema’s. Vlug, vlug, vlug. Terwijl er zoveel meer winst te halen is uit even helemaal niets doen. Eerst VOELEN en dan pas DOEN. Abraham (Hicks) noemt het Aligned Action of Inspired Action. Dus: “Actie die voortkomt uit uitgelijnde gedachten is altijd plezierige actie.”

Dit komt doordat je het EGO (het ego wil altijd status quo bewaren, met andere woorden: verandering is eng) even aan de kant hebt gezet. Je maakt als het ware de telefoonlijn (ouderwets, ik weet het, maar vroeger waren er lijnen nodig om te telefoneren) schoon en vrij van ruis. Je sluit je aan op de Bron en de Bron downloadt rechtstreeks de hoogst mogelijke uitgelijnde informatie in jouw systeem.

Daarom is het uitlijnen met je hart en je buik (naast je hoofd) zo belangrijk. Je hart en je buik geven feilloos aan of iets klopt voor jou of niet. Oké, er zijn ook mensen die meester zijn in het ontkennen van wat hun hart zegt en hun buik schreeuwt, maar dat is een ander verhaal. Over het algemeen weet je heel goed dat je hart samentrekt en je buik pijn doet wanneer je op het punt staat om een minder gewenste keuze te maken.

Concreet: voordat je vandaag uitsluitend in de actie- en doe-modus bent, neem even pas op de plaats.

Sta stil, zit stil of lig stil. Sluit heel even je ogen. Leg één hand op je borst, één hand op je buik (boven je middenrif is hemelenergie, onder je middenrif is aarde-energie, zo breng je deze twee in balans). Adem een tiental keer rustig in en uit. Gewoon je eigen normale ademhaling, maar dan iets rustiger dan normaal. Niets forceren, gewoon ademen.

Rol dan je ogen, achter je gesloten oogleden, naar boven, naar het punt tussen je wenkbrauwen, boven je neus (derde oog). Maak dan contact met Bron/God/Al/Universum/Hogere Zelf/Beschermengel, dat wat goed voelt voor jou en vraag: “Wat nu?” Zo simpel is het: “WAT NU?”

Wacht op het antwoord. Dit kun je horen, zien, voelen, weten, doorkrijgen. Voor iedereen is dat op een andere manier. Alles is goed. LUISTER naar wat er doorkomt. STOP met invullen. STOP met aannames. Alleen LUISTEREN.

VOEL of dit ook in je hart en in je buik KLOPT.

Voelt het GOED? Klopt het? Dan kun je je ogen openen en je dag vervolgen en nu UITGELIJNDE actie ondernemen.

Laat je me hieronder weten hoe dit voor jou gaat?

Spiritualiteit is ZIJN én DOEN!

Ook ZIJN en DOEN? Wordt lid van de Spirituele Academie.

#Doen #LevenInHetNu #GeïnspireerdeActie #UitgelijndeGedachten #InnerlijkeWijsheid #LuisterNaarJezelf #Pauzeknop #EvenTotRustKomen #HartEnBuikInBalans #IntuïtieAlsKompas #BewusteActie #VolleFocus#BronVanInformatie #VerbindingMetHetUniversum #StilstaanEnAdemen #BewustHandelen #SpiritualiteitInDePraktijk #HarmonieTussenZIJNenDOEN

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS