Lisette-Anne Geen categorie Spiritualiteit is: bewust werken aan de verhoging van je chi

Spiritualiteit is: bewust werken aan de verhoging van je chi

“The higher your energy level, the more efficient your body. The more efficient your body, the better you feel and the more you will use your talent to produce outstanding results”. – “Hoe hoger je energie niveau, hoe efficiënter je lichaam. Hoe efficiënter je lichaam, hoe beter je je voelt en hoe meer je je talent zult benutten om uitstekende resultaten te bewerkstelligen”. Een hele mooie quote van Tony Robbins.

Om te kunnen functioneren heb je energie nodig. Natuurlijke, eigen energie, niet die van energiedrankjes, koffie (ik snap dat koffie lekker is), suiker, stimulerende middelen. Wanneer je stopt met het toedienen van allerlei onnatuurlijk substanties om jezelf op te peppen en om de dag door te komen, dan merk je pas hoe je eigen energieniveau er voor staat.

Wanneer je stopt met suiker boost na suiker boost en je bloedsuikerspiegel zich gaat stabiliseren, dan pas voel je hoe je je werkelijk voelt. Velen van ons komen tegenwoordig de dag enkel nog door met oppeppers, in welke vorm dan ook. De radio of tv wordt in de ochtend aangezet en gaat pas met het naar bed gaan uit. We geven onszelf boosts met koolhydraten en suikers.

Wanneer je dit allemaal laat en gaat vertrouwen en werken met je eigen energie en de universele of Goddelijke energie, dan kom je in je eigen ware kracht te staan. Dan ga je jezelf leren kennen. Je kunnen en je niet-kunnen. Je macht en je onmacht. Als je gewend bent om te knallen na een kop koffie en je laat die kop koffie voortaan staan, dan zal je op een andere manier aan je dagelijkse energie moeten komen.

Hoe doe je dit? Waar haal je dan je energie vandaan? Vanuit je omgeving, van wat je tot je neemt en vanuit je zelf, vanuit je eigen Chi/qi punt en je eigen kernreactoren. Zo noem ik voor het gemak je eigen bijnieren maar even.

Wat is qi of Chi? Chi energie is de universele kracht die leven schenkt aan de kosmos, dus ook aan mens, dier en plant. Het is van essentieel belang. Zonder Chi geen leven. Bij ons mensen bevindt het Chi punt zich in je onderbuik, in het midden tussen navel en schaambot.

Dit punt wakkert het vuur in je aan en zorgt ervoor dat de energie in je lichaam gedistribueerd wordt. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen Chi niveau. De ene heeft een dichtere energie, de ander een ijlere energie. De ene persoon een hogere energie, de ander een lagere energie. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je heel goed in je vel zat, helemaal blij was en ineens is het alsof er een donkere wolk voorbij komt. Het kan heel goed zijn dat er op dat moment een medemens bij je in de buurt kwam die een ander Chi niveau heeft dan jijzelf en dat jij dit hebt ervaren als onprettig. Die persoon hoeft helemaal geen onprettig persoon te zijn maar zijn/haar Chi energie heeft een andere frequentie, vibreert op een ander niveau wat op dat moment gewoon niet aansluit op jouw frequentie.

De kunst is om te gaan leren onder alle omstandigheden zelf verantwoordelijk te zijn en te blijven voor je eigen frequentie. Zoals Abraham (Hicks) het zo mooi zegt: “Be happy no matter what. No matter what be happy”. – “Wees gelukkig wat dan ook. Wat dan ook, wees gelukkig”. En dat is oefenen. Elke dag, elke minuut, elke seconde bewust zijn van wat je voelt, hoe je je voelt en telkens weer je energie zo hoog mogelijk houden.

Wat nou als je geen reiki hebt of een ander healings syteem? Wat als je nog maar net begonnen bent met je spirituele ontwikkeling? Wat als dit allemaal nog zo nieuw is voor je.

Wat doe je dan? Hoe komt je aan energie?

Simpele zaken zoals wandelen in een mooi natuurgebied met een hoog energetische waarde bijvoorbeeld.
Door het zo hoog mogelijk houden van je energie door je bewust te zijn van je acties en non-acties.
Door je te richten op wat je wél wilt.
Door je te richten op zaken die goed voelen.
Door het denken van positieve gedachten.
Door het je voeden met voedsel met een hoog energetische waarde. Dus puur voedsel wat voedt in plaats van vult. Voedsel wat nog kan ontkiemen. Voedsel waar nog zaden inzitten waar nog leven uit voort kan komen.

Door energie beperkende zaken uit je leven te verwijderen, zoals wifi, overmatig gebruik van je mobiele telefoon (ik heb zelf geen wifi, ben wél inmiddels zowat “vergroeid” met mijn mobiel, dus hier zit voor mij zeker nog een groeipunt) etc.

De mogelijkheden zijn legio. Je dient alleen iets te vinden wat voor jou werkt, wat bij jou past.

Zoals Tony het zegt: hoe hoger je energie niveau, hoe efficiënter je lichaam werkt. En wanneer je lichaam efficiënt werkt en zich kan bezig houden om jou de best mogelijke menselijke ervaring te laten hebben. In plaats van dat het bezig moet zijn om jou in leven te houden met het bevechten van allerlei onnatuurlijke zaken. Dan heeft jouw lichaam energie te over, zodat jij grootste zaken kunt doen.

Want hoe groter en beter en sterker en krachtiger en vitaler jouw energie, hoe beter jouw leven is en hoe meer jij kunt betekenen voor je gezin, je familie, de mensen in je omgeving, de wereld in zijn geheel.

We zijn allemaal verbonden met elkaar. En, hoe gek het ook klinkt, wanneer er een persoon ziek is, dan zijn we allemaal een beetje ziek, nul komma met heel veel nullen punt één natuurlijk, gezien we met zo velen zijn.

Het fantastische is dat het andersom dus ook zo werkt. Hoe gezonder, vitaler, krachtiger jij bent, hoe gezonder, vitaler, krachtiger je medemens is. We werken, op een voor ons met het blote oog onzichtbaar niveau, allemaal samen. We staan allemaal met elkaar in verbinding.

Niet alleen mensen met en onder elkaar, maar met de dieren, met de planten met moeder aarde. Het is echt een voor allen, allen voor één. Er is niets buiten bij. Alles is onderdeel van mij en ik ben onderdeel van alles.

Het beste wat je derhalve voor de wereld kunt doen is de beste versie van jezelf zijn.

Sterk, gezond, stralend, vitaal, energiek, gelukkig. Zoals het in de jaren 90 al werd gezegd: “Een betere wereld begint bij jezelf”. Begin vandaag. Begin nu. Wat kun jij nu doen om jezelf stralender, gezonder en vitaler te maken?

Inspiratie nodig? Hulp nodig om de best mogelijke versie van jezelf omhoog te laten komen? Ik heb een heel mooi webinar over Qi/Chi, het staat klaar voor je, bij het boeken komt het meteen in je online omgeving en kun je er mee aan de slag.

Zet NU die stap, werk aan je Qi en werk bewust aan je eigen vitaliteit. Boek hier: https://lisetteanne.com/winkel/qi-chi/

LAAT EEN OPMERKING ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GERELATEERDE POSTS