Spiritualiteit is: Je GOED VOELEN

Waar het om draait in het leven is je steeds weer goed voelen. Ervaren hoe het is wanneer je minder goed in je vel zit, en dan weer iets doen (of iets laten ? ) waardoor je je beter gaat voelen en daarna weer gewoon goed gaat voelen.

Je voelt je naar, ellendig, miserabel, k**** wanneer je je connectie met de Bron (vul hier zelf je eigen woord in, Bron, God, Al, Universum etc.) hebt verloren. Je voelt je rot wanneer jij ergens anders je aandacht op richt dan dat Bron doet, je ziel doet.

Wij mensen vinden het nodig om steeds weer opnieuw onze aandacht te richten op alle dingen die we niet leuk vinden. “Ik erger me aan jou, wanneer jij nou gewoon even normaal doet, voel ik me beter”. “Ik ben het oneens met die politieke stelling, als iedereen nou gewoon op mijn partij zou stemmen, dan voel ik me beter”. “Wanneer mijn man nu gewoon zijn sokken IN de wasmand gooit, in plaats van op de grond in de badkamer, dan voel ik me beter”.

Je GOED VOELEN is een KEUZE. Je GOED VOELEN hoort ONAFHANKELIJK te zijn van welke situatie of gebeurtenis of omstandigheid dan ooit.

Zolang jij (ik/wij) je humeur laat afhangen van wat een miljoen andere mensen in de wereld doen of laten, dan heb je daar een hele kluif aan en grote kans dat je de rest van je leven gebukt gaat onder een zware depressiviteit. 

JIJ alléén JIJ bepaald jouw humeur.

JIJ alléén JIJ bepaald hoe je je voelt.

JIJ alléén JIJ bepaald of je je GOED voelt of je ROT voelt.

JIJ alléén bepaald je levenspad, je plezier, je vreugde, je passie, je genot, je GOED VOELEN

En dan nog wat: je GOED VOELEN heeft niets maar dan ook NIETS te maken met of het WAAR is wat je voelt of niet….. even doordenken.

Uitleg: Wanneer jij in een sh*t situatie zit (hebben we allemaal wel eens ingezeten) dan hoef je je niet te blijven richten op wat IS. NEE! Juist niet! Richt je op wat je WEL wilt: je GOED VOELEN.

Maar, zeg je dan:”Het is niet zo, ik zit gewoon in de sh*t, dus hoe kan ik me dan goed voelen, ik voel me gewoon niet goed wat dit is gewoon zwaar k***** Ja, ik snap je. Maar door je te blijven focussen op wat IS, blijf je waar je BENT en je wilt juist VOORUIT. Je wilt je GOED VOELEN, toch?

Dussss, DOE iets om je GOED te VOELEN. Denk aan iets wat je wél blij maakt. Het kan iets heel simpels zijn: je hebt ogen en je kunt zien want je leest dit. Je hebt een of ander apparaat waarop je dit leest (mobiel, ipad, laptop, of je gaat naar de bieb voor internet). De zon schijnt. Je hebt een dak boven je hoofd. Je hebt vandaag te eten. Je hebt al je vingers en je tenen. Etc. etc.

Dusss 2: wanneer jij maar steeds blijft BEVESTIGEN dat je in een rot situatie zit en wanneer je dat je EXCUUS laat zijn om je niet goed te voelen, dan blijft dit ook zo. Weet je nog wat ik in het begin zei? Dat alléén jij bepaald hoe jij je voelt…..

JIJ

NU

OP DIT MOMENT

KIEST ERVOOR OM JE TE VOELEN ZOALS JE JE **nu** VOELT….

Hoe voel jij je? Welke bui kies je? Welk humeur kies je? Welk GEVOEL kies je?

Hulp nodig om je nóg beter te voelen? Dit webinar is geweldig!

Je mag om hulp vragen.

Spiritualiteit is ZIJN én DOEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post

Spiritualiteit is: je hoofd, hart en buik uitlijnen

Hoe staat het met je DENKEN (hoofd), VOELEN (hart) en DOEN (buik)? Werken ze samen? Zitten ze op één lijn? Daarmee bedoel ik: Wordt wat je DENKT ondersteunt door je HART en uitgevoerd door je BUIK? Nog anders uitgelegd (voorbeeld): wanneer je HOOFD denkt: ik zou eigenlijk ja moeten zeggen

Engel van Genade

De engelen van Genade werken in het waterman tijdperk onder de wet van Goddelijke Genade. Dit geeft ons allen de mogelijkheid om oude karmische patronen op te lossen en te healen. Patronen die we eerst goed doorleefd hebben en waar we van geleerd hebben. Roep de Engel van Genade aan

Hoe ik op mijn spirituele pad ben gekomen, deel 5

De ATP workshop van Doreen bevatte ook veel sketches, leuke manieren om ons dingen te leren op een vrolijke en ontspannen wijze. Er werden regelmatig kleine toneelstukjes opgevoerd. Eén daarvan was bijvoorbeeld om er achter te komen uit welke ‘realm’ we kwamen. Doreen had op dat moment de volgende types