fbpx

Spiritualiteit is: praktisch en logisch

Spiritualiteit. Een beladen woord voor diegenen die niet de moeite nemen om zich er in te verdiepen.

Gisterenavond had ik mijn tweewekelijkse Toastmasteravond en ik was Improvisatieleider. Ik stelde een aantal vragen en noemde toen het woord “spiritueler”. Meteen zag ik een van de Toastmasters in elkaar krimpen. “Oh jee, daar gaat ze weer met dat wazige gedoe”  (overigens mijn aanname dat deze persoon dat zo denk, nooit nagevraagd, zal ik eens doen).

Waarom ineen krimpen bij het woord spiritualiteit? Omdat het onbekend is en onbekend maakt onbemind.

Ik snap het wel. Er bestaan heel veel vooroordelen over spiritualiteit. Zo wordt aangenomen dat het  vaag, woowoo, geheimzinnig, vreemd, raar, apart, onduidelijk is.

Mijn missie is het om spiritualiteit uit het verdomhoekje te halen. Te laten zien, ERVAREN, dat spiritualiteit PRAKTISCH, DUIDELIJK en LOGISCH is. En TOEPASBAAR in het dagelijkse leven.

Denk je nu echt dat ik hele dagen in paars gekleed in lotushouding op een yogamatje zit met 10 wierookstokjes om me heen, AUM zingend?

Kom op zeg! Doe me een lol!

Spiritualiteit is zo wazig als je het zelf maakt. Of, zo duidelijk als je het zelf maakt.

Spiritualiteit is zo onpraktisch als je het zelf maakt. Of, zo praktisch als je het zelf maakt.

Spiritualiteit heeft niets met aannames en vooroordelen.

Spiritualiteit is niets anders dan in verbondenheid leven met datgene wat ons geschapen heeft. Noem het GOD, noem het BRON, noem het UNIVERSUM, wat voor jou de lading dekt én, vrij van emotionele lading is.

Spiritualiteit is weten dat je het niet allemaal zelf en alleen hoeft te doen.

Spiritualiteit is je gesteund weten door een Hogere Macht, iets dat niet je ego is maar dat een veel hogere visie heeft dan dat jij als mens kunt hebben.

Spiritualiteit is in verbondenheid leven met je ziel en met je geest.

Maak die spiritualiteit niet zo moeilijk. Je hoeft niet allerlei rituelen te verzinnen om spiritueel te zijn. Het mág wel (rituelen zijn leuk, de jus bij de aardappelen), maar het hóeft niet.

Volg je hart, in verbinding met je ziel. Vraag je ziel om wat het wil.

Laat die aannames los. Stop met invullen. Stop met het groter maken dan het is (ok, spiritualiteit is ALLES, dus HEEEEEEL groot), ik bedoel: stop met het opblazen tot iets wat het NIET is: wazig, vaag, geheimzinnig en zo voort.

Laat spiritualiteit ZIJN wat het IS: liefdevolle verbinding met iets wat jouw ego ontstijgt. Iets met zo’n hoog BEWUSTZIJN dat het ALLESOMVATTEND is.

Om het kort te houden: Spiritualiteit IS

Bij spiritualiteit hoort ook de kunst van het ontvangen en het geven, en de balans tussen deze twee.

Als je niet kunt ontvangen, heb je ook niets om te geven.  Wanneer je niets geeft, ontvang je ook niets. Ontvangen en geven is een energieuitwisseling en hoort in balans te zijn.

De komende 21 dagen werken we aan deze balans in het programma Overvloed overvloed overvloed, en dan nog een beetje.

Een challenge van 21 dagen om nóg meer overvloed in je leven toe te laten, zodat jij ook weer meer kunt geven.

We starten vanavond om 20:00 uur.

Nu kun je je nog opgeven voor € 44. Morgen, 9 november gaat de investering omhoog naar € 144. Pak dus je voordeel.

Hier lees je er alles over: https://www.lisetteanne.com/nl/cursussen/overvloed-overvloed-overvloed.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Peptalk Week 17 2020

Zoutkristallen, Healing Angels, Frequentie, Wat je aandacht geeft groeit, Laat los wat je frequentieverhoging stopt, kies gezondheid, kracht, vitaliteit. Healing Angels workshop 26 april: https://lisetteanne.com/winkel/the-healing-angels-of-the-energy-field-april-2020/

Spiritualiteit is: voelen of het goed voelt en dan DOEN

Aan het einde van de film Annie uit 2014 zingt Annie het lied Opportunity, met hierin de teksten: “Opportunity is part luck, and so I’m putting on my best show” (kans is deels geluk en daarom zet ik mijn beste beentje voor) en “right here, right now, it’s time” (hier

The encyclopedia of spirits

Dit boek wilde ik eigenlijk tot later in het seizoen bewaren, maar met al deze regen dacht ik dat we NU wel wat liefs en leuks kunnen gebruiken. En lief en leuk en waardevol en interessant is zeker dit boek. Een giga dikke pil, maar dan heb je ook wat.Een