Litha: tijd om feest te vieren!

Op dinsdag 21 juni is het om 11:14 Litha. De zomerzonnewende. De langste dag en de kortste nacht.

Tijd om feest te vieren!

Breng je gezin, familie, vrienden bij elkaar voor een maaltijd met oogst uit (eigen) tuin. Maak kleurrijke en kruidige maaltijden. De natuur bloeit op haar sterkst en kruiden, groentes en fruit geoogst en geplukt rondom deze datum hebben extra veel (levens)kracht.

Het is een tijd om te bakken, koken, inmaken, pickelen, wecken, fermenteren, sap maken, wijn maken, jams maken, kruiden drogen. Alles wat je kunt verwerken aan voedsel uit de tuin heeft de kracht van de langste dag. Op dit moment (terwijl ik dit typ) geurt mijn huis naar zoete aardbeien, frambozen en rode bessen. Ik ben fruitleer aan het maken in mijn droogmachine. De lucht is dik, zwoel en zoet. Het idee dat ik later in het jaar, in de koude donkere maanden, een stukje zomer in mijn mond kan steken en kan genieten van de zoetheid van het warme weer van enige maanden eerder, zorgt nu al voor een big smile op mijn gezicht.

Rond 21 juni is de sluier tussen deze en gene zijde dunner dan anders (niet zo dun als met Samhain, dan is de sluier opgeheven). Het is daarom veel makkelijker om contact te leggen met de andere kant. Heb je interesse in contact maken met elfjes en feeën dan heb je nu je kans! Stem ze mild door het bouwen van elfenonderkomens in je tuin. Laat wat van je oogst achter in je tuin. Zorg dat er voldoende te snoepen overblijft voor onze energiewezentjes.

Steek vuur aan. Als je een vuurschaal hebt in je tuin; helemaal geweldig! Woon je, net als ik, in een appartement, steek dan waxinelichtjes en witte kaarsen aan.  Ook al is een kaars kleiner dan een vuur buiten in de tuin, ook dit is een vreugdevuur, een vuur om te vieren dat we het lichtste punt van het jaar hebben bereikt.

Na 21 juni gaan de dagen al weer korter worden, totdat we uitkomen op 21 december met Yule. Yule is dan precies andersom; de langste nacht en de kortste dag.

Ga vandaag en morgen naar buiten. Zoek de natuur op. Pluk kruiden (niet van beschermde planten, laat de wortels altijd zitten en laat genoeg staan voor de dieren en insecten die er van afhankelijk zijn), droog de kruiden, of vlecht er een krans van. Maak thee van de kruiden, verwerk de kruiden in je soep of andere maaltijd.

Wees je bewust dat we afhankelijk zijn van moeder natuur. Eten komt niet uit een supermarkt. Eten komt uit de schoot van moeder aarde (oorspronkelijk natuurlijk, niet als ze uit een kas komen met watercultuur). De aarde geeft ons onze voeding. De zon zorgt ervoor dat de aarde dit kan doen. Sta er vandaag eens bij stil hoe bijzonder dat is.

Besef je ook dat de planten ons enkel en alleen kunnen voeden met de mineralen die zij op hun beurt uit de aarde kunnen halen. Wanneer wij de grond uitputten, onttrekken van mineralen en we laten er gif voor in de plaats teruglopen (bestrijdingsmiddelen, afval, uitlaatgassen, etc.) dan kunnen de planten alleen dat opnemen. Schone, zuivere, mineraalcomplete grond is van levensbelang voor ons.

Je bent wat je eet, wanneer je leeg, giftig, onzuiver eten tot je neemt, is dat hoe je lichaam uiteindelijk zal zijn, leeg, giftig en onzuiver. Om dan nog een stapje verder te gaan: zo ons lichaam, zo onze gedachten. Leeg, giftig, onzuiver lichaam? Leeg, giftige, onzuivere gedachten.

Wees bewust, wees wijs en neem enkel en alleen dát tot je wat je wilt zijn.

Meer bewust zijn? Healen? Tijd voor jezelf nodig? Litha vieren? Doe dan vanavond om 19:00 uur mee met het Litha webinar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post

Engel van Hoop

De Engel van Hoop zal je op een liefdevolle manier begeleiden en ondersteunen om het licht van hoop brandend te houden in je hart, in moelijke en verdrietige tijden. Ze zorgt ervoor dat, hoe moeilijk je het soms ook hebt, hoopt blijft houden en tóch weet dat achter de wolken

Wat staat jou te wachten in juni?

Na mei komt juni en daarmee, gelukkig, een hele andere energie. Wat kregen we het energetisch voor onze kiezen afgelopen maand; Verduisteringen, retrogrades, heftige manen. In juni is er ook veel te beleven maar de energie zal anders zijn. Was in mei de energie overal en nergens, chaotisch. In juni

Volg mij op Telegram

Mocht jouw mening, net als de mijne, enigszins afwijken van wat er gangbaar te vinden is in de media, wordt dan lid van mijn Telegramkanaal. Weer eens een andere kant van mij. Ook leuk. https://t.me/Lisette_Anne_passievol_en_bewust