fbpx

Spiritualiteit is: ZIJN en vaak ook DOEN

Moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet, allemaal tekens dat je niet bent uitgelijnd met het allerhoogste. Heel kort door de bocht: 100% uitgelijnd is 100% gezond, fit, vitaal energiek. 99% uitgelijnd is 1% moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet.

Je kunt ook zeggen: 99% uitgelijnd zijn is 0% uitgelijnd zijn, wanneer je gaat voor 100%.

Wanneer je teveel in doe modus bent en dus steeds maar weer DOET in plaats van BENT dan raak je steeds minder uitgelijnd met de Bron.

Geloof me, ik kan erover meepraten. Ik ben iemand die vaak DOET, vaak BEZIG is, het vaak al GEDAAN heeft terwijl een ander nog op gang moet komen. Dat heeft zo zijn voordelen (krijg veel GEDAAN) maar het heeft zeker ook zijn nadelen (mijn lichaam roept me terug en ik moet pas op de plaats maken).

Hoe keer je dit DOEN nu om? Abraham heeft het over “only take ALIGNED ACTION”. Je mag dus gerust actie ondernemen, gráág zelfs, anders blijft alles hetzelfde. En, je weet, “wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” –Tony Robbins.

Maar, de actie díe je neemt is UITGELIJNDE actie. Dus geen DOE actie voor het simpele feit dat je het moet/wilt DOEN, maar een goed uitgelijnde actie. Een actie die overeenkomt met jouw ziel, met jouw hoogste doel, een actie waarbij je in de FLOW zit. Een actie die met GEMAK en MOEITELOOSHEID gaat. Een actie die aangezwengeld wordt vanuit je binnenste en niet vanuit je EGO en je DENKEN.

Maar hoe DOE je dat nu, dat ZIJN? Door de boel de boel te laten. Door EERST en ALLEEN die dingen te doen die je ziel (en je lichaam) voeden. Door EERST en ALLEEN voor jezelf te zorgen. Door EERST en ALLEEN je rust te nemen, je aan te sluiten op het allerhoogste en DAN PAS actie te ondernemen.

Concreet: zitten, zazen, liggen, rusten, dagdromen, mediteren, affirmeren, visualiseren, in je dagboek schrijven (schrijf enkel en alleen wat je WEL wilt!), ontspannen, massage, kapper, schoonheidsspecialiste, yoga, pilates, rek-en strek oefeningen, tuinieren, wandelen, fietsen.

ALLES wat er voor zorgt dat jij ONTSPANT en je AANSLUIT op de BRON. Die afwas staat er straks ook nog wel. Dat stof ligt er morgen ook nog wel (meer zelfs, haha). Die mail staat morgen ook nog wel in je inbox.

Het ALLER belangrijkste wat jij kunt doen (ja, óók (JUIST!) wanneer je een drukke moeder bent) is GOED VOOR JEZELF ZORGEN.

En ja, hand in eigen boezem, ook ik loop mezelf af en toe voorbij. Dan ben ik ZO enthousiast over iets nieuws wat ik aan het leren en ontdekken ben, dat ik er helemaal in op ga en de waarschuwingssignalen (moe, een kuchje, vol hoofd) negeer……. (schaamt zich diep, maar leert ook iedere dag).

Dus: doe wat ik ZEG en niet wat ik DOE (lol). ZORG GOED VOOR JEZELF, je hebt maar 1 lichaam en daar zal je het je hele leven mee moeten doen. Wees lief voor je lichaam. Ontspan. Neem rust.

En, zoals altijd: Spiritualiteit is ZIJN én DOEN (in dit geval: LATEN).

Stress loslaten? Boek het webinar STRESS en leer wat jij kunt doen om te ontspannen en tot rust te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Verrot Lekker – zelf fermenteren eenvoudig, lekker & gezond door Christian Weij

Alleen al door te schrijven over dit boek, begint mijn speeksel te stromen. Maar, ik ben dan ook gék op gepickelde groentes en chutney. Zoals je weet, of niet, heb ik een volkstuin en vaak komt alle oogst op hetzelfde moment. Ik krijg dit nooit weggegeten en daarom “moet” er

Spiritualiteit is: luisteren naar je engelen

Ik had die ochtend kunnen verongelukken maar noch ik, noch mijn auto had een schrammetje. Luisteren naar je engelen is zo belangrijk. Ik gebruikte altijd waterproof mascara maar die ochtend had ik normale mascara gebruikt. Ik zat niet al te best in mijn vel. Mijn relatie was over. Ik was

Aartsengel Rafaël

Hulp nodig met healing? Wat denk je van Aartsengel Rafaël? Roep AE Rafaël aan voor hulp met healing, creativiteit, waarheid en visie. Aartsengel Rafaël gebruikt healend smaragd groen licht voor zijn healingen, om negetieve blokkades op te lossen.Hij helpt je ook om je Visie en je Innerlijk Weten te activeren