Spiritualiteit is: ZIJN en vaak ook DOEN

Moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet, allemaal tekens dat je niet bent uitgelijnd met het allerhoogste. Heel kort door de bocht: 100% uitgelijnd is 100% gezond, fit, vitaal energiek. 99% uitgelijnd is 1% moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet.

Je kunt ook zeggen: 99% uitgelijnd zijn is 0% uitgelijnd zijn, wanneer je gaat voor 100%.

Wanneer je teveel in doe modus bent en dus steeds maar weer DOET in plaats van BENT dan raak je steeds minder uitgelijnd met de Bron.

Geloof me, ik kan erover meepraten. Ik ben iemand die vaak DOET, vaak BEZIG is, het vaak al GEDAAN heeft terwijl een ander nog op gang moet komen. Dat heeft zo zijn voordelen (krijg veel GEDAAN) maar het heeft zeker ook zijn nadelen (mijn lichaam roept me terug en ik moet pas op de plaats maken).

Hoe keer je dit DOEN nu om? Abraham heeft het over “only take ALIGNED ACTION”. Je mag dus gerust actie ondernemen, gráág zelfs, anders blijft alles hetzelfde. En, je weet, “wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” –Tony Robbins.

Maar, de actie díe je neemt is UITGELIJNDE actie. Dus geen DOE actie voor het simpele feit dat je het moet/wilt DOEN, maar een goed uitgelijnde actie. Een actie die overeenkomt met jouw ziel, met jouw hoogste doel, een actie waarbij je in de FLOW zit. Een actie die met GEMAK en MOEITELOOSHEID gaat. Een actie die aangezwengeld wordt vanuit je binnenste en niet vanuit je EGO en je DENKEN.

Maar hoe DOE je dat nu, dat ZIJN? Door de boel de boel te laten. Door EERST en ALLEEN die dingen te doen die je ziel (en je lichaam) voeden. Door EERST en ALLEEN voor jezelf te zorgen. Door EERST en ALLEEN je rust te nemen, je aan te sluiten op het allerhoogste en DAN PAS actie te ondernemen.

Concreet: zitten, zazen, liggen, rusten, dagdromen, mediteren, affirmeren, visualiseren, in je dagboek schrijven (schrijf enkel en alleen wat je WEL wilt!), ontspannen, massage, kapper, schoonheidsspecialiste, yoga, pilates, rek-en strek oefeningen, tuinieren, wandelen, fietsen.

ALLES wat er voor zorgt dat jij ONTSPANT en je AANSLUIT op de BRON. Die afwas staat er straks ook nog wel. Dat stof ligt er morgen ook nog wel (meer zelfs, haha). Die mail staat morgen ook nog wel in je inbox.

Het ALLER belangrijkste wat jij kunt doen (ja, óók (JUIST!) wanneer je een drukke moeder bent) is GOED VOOR JEZELF ZORGEN.

En ja, hand in eigen boezem, ook ik loop mezelf af en toe voorbij. Dan ben ik ZO enthousiast over iets nieuws wat ik aan het leren en ontdekken ben, dat ik er helemaal in op ga en de waarschuwingssignalen (moe, een kuchje, vol hoofd) negeer……. (schaamt zich diep, maar leert ook iedere dag).

Dus: doe wat ik ZEG en niet wat ik DOE (lol). ZORG GOED VOOR JEZELF, je hebt maar 1 lichaam en daar zal je het je hele leven mee moeten doen. Wees lief voor je lichaam. Ontspan. Neem rust.

En, zoals altijd: Spiritualiteit is ZIJN én DOEN (in dit geval: LATEN).

Stress loslaten? Boek het webinar STRESS en leer wat jij kunt doen om te ontspannen en tot rust te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post

Praktische Spiritualiteit is een natuurlijke manier van leven

Wat een heerlijk weer! Na een hele lang tijd weer op de tuin geweest (375m2 Volkstuin). Een hele hoop te doen maar wat is de natuur toch “resilient”. Ogenschijnlijk was mijn tuin een leeg niets. Ik begon met het verwijderen van minder gewenst kruid (van mijn moeder geleerd om minder

Keuze Vrij Bij Mij

Praktisch, Engelengeduldig, Liefdevol eerlijk, Bewustzijntriggerend, een paar woorden die bij mij en mijn praktijk als Healer passen. Of het nu een consult (celzouten) is, een healing, reading of een workshop, ik zet je aan het denken en voelen en ervaren. Vanuit ervaren komt een mogelijke verandering. Verandering kan beter aangeduid

De Godin die van knoflook houdt

Wist je dat wanneer je knoflook eet, Godin Hekate eert? Godin Hekate brengt wijsheid vanuit andere dimensies naar aarde. Zij is de Koningin van de nacht, de maan en magie, een krachtige tovenares. Ze staat voor het donkere en de afnemende maan. Zij kan je helpen om wijsheid uit diepe