Spiritualiteit is: ZIJN en vaak ook DOEN

Moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet, allemaal tekens dat je niet bent uitgelijnd met het allerhoogste. Heel kort door de bocht: 100% uitgelijnd is 100% gezond, fit, vitaal energiek. 99% uitgelijnd is 1% moe, uitgeput, hangerig, emotioneel, verkouden, hummelig, pijn, verdriet.

Je kunt ook zeggen: 99% uitgelijnd zijn is 0% uitgelijnd zijn, wanneer je gaat voor 100%.

Wanneer je teveel in doe modus bent en dus steeds maar weer DOET in plaats van BENT dan raak je steeds minder uitgelijnd met de Bron.

Geloof me, ik kan erover meepraten. Ik ben iemand die vaak DOET, vaak BEZIG is, het vaak al GEDAAN heeft terwijl een ander nog op gang moet komen. Dat heeft zo zijn voordelen (krijg veel GEDAAN) maar het heeft zeker ook zijn nadelen (mijn lichaam roept me terug en ik moet pas op de plaats maken).

Hoe keer je dit DOEN nu om? Abraham heeft het over “only take ALIGNED ACTION”. Je mag dus gerust actie ondernemen, gráág zelfs, anders blijft alles hetzelfde. En, je weet, “wanneer je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” –Tony Robbins.

Maar, de actie díe je neemt is UITGELIJNDE actie. Dus geen DOE actie voor het simpele feit dat je het moet/wilt DOEN, maar een goed uitgelijnde actie. Een actie die overeenkomt met jouw ziel, met jouw hoogste doel, een actie waarbij je in de FLOW zit. Een actie die met GEMAK en MOEITELOOSHEID gaat. Een actie die aangezwengeld wordt vanuit je binnenste en niet vanuit je EGO en je DENKEN.

Maar hoe DOE je dat nu, dat ZIJN? Door de boel de boel te laten. Door EERST en ALLEEN die dingen te doen die je ziel (en je lichaam) voeden. Door EERST en ALLEEN voor jezelf te zorgen. Door EERST en ALLEEN je rust te nemen, je aan te sluiten op het allerhoogste en DAN PAS actie te ondernemen.

Concreet: zitten, zazen, liggen, rusten, dagdromen, mediteren, affirmeren, visualiseren, in je dagboek schrijven (schrijf enkel en alleen wat je WEL wilt!), ontspannen, massage, kapper, schoonheidsspecialiste, yoga, pilates, rek-en strek oefeningen, tuinieren, wandelen, fietsen.

ALLES wat er voor zorgt dat jij ONTSPANT en je AANSLUIT op de BRON. Die afwas staat er straks ook nog wel. Dat stof ligt er morgen ook nog wel (meer zelfs, haha). Die mail staat morgen ook nog wel in je inbox.

Het ALLER belangrijkste wat jij kunt doen (ja, óók (JUIST!) wanneer je een drukke moeder bent) is GOED VOOR JEZELF ZORGEN.

En ja, hand in eigen boezem, ook ik loop mezelf af en toe voorbij. Dan ben ik ZO enthousiast over iets nieuws wat ik aan het leren en ontdekken ben, dat ik er helemaal in op ga en de waarschuwingssignalen (moe, een kuchje, vol hoofd) negeer……. (schaamt zich diep, maar leert ook iedere dag).

Dus: doe wat ik ZEG en niet wat ik DOE (lol). ZORG GOED VOOR JEZELF, je hebt maar 1 lichaam en daar zal je het je hele leven mee moeten doen. Wees lief voor je lichaam. Ontspan. Neem rust.

En, zoals altijd: Spiritualiteit is ZIJN én DOEN (in dit geval: LATEN).

Stress loslaten? Boek het webinar STRESS en leer wat jij kunt doen om te ontspannen en tot rust te komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post

Ceremonie Zelftrouw Lisette-Anne

Op 5 juni 2022, eerste Pinksterdag, trouwde ik in een hele mooie en bijzondere ceremonie met mezelf. Daar is een heel traject aan vooraf gegaan. Op deze pagina deel ik een deel van de dag: Ceremonie Zelftrouw Lisette-Anne

Spiritualiteit is: je hoofd, hart en buik uitlijnen

Hoe staat het met je DENKEN (hoofd), VOELEN (hart) en DOEN (buik)? Werken ze samen? Zitten ze op één lijn? Daarmee bedoel ik: Wordt wat je DENKT ondersteunt door je HART en uitgevoerd door je BUIK? Nog anders uitgelegd (voorbeeld): wanneer je HOOFD denkt: ik zou eigenlijk ja moeten zeggen

The encyclopedia of spirits

Dit boek wilde ik eigenlijk tot later in het seizoen bewaren, maar met al deze regen dacht ik dat we NU wel wat liefs en leuks kunnen gebruiken. En lief en leuk en waardevol en interessant is zeker dit boek. Een giga dikke pil, maar dan heb je ook wat.Een